Tegendruk

Optimale zichtbaarheid is een absolute vereiste voor posters. Heb je je ooit afgevraagd waarom posters in bushokjes, op billboards en in lichtbakken zo in het oog springen? Dat ligt deels aan het enorme formaat en de verlichting, maar ook aan de speciale druktechniek die voor deze posters wordt gebruikt. Zoals de naam al aangeeft, houdt tegendruk in dat ook de achterkant wordt bedrukt. In lichtbakken loop je met ‘gewoon drukwerk’ het risico dat je ontwerp vaal oogt of doorschijnt. Voor al onze posters in het abri-formaat is het daarom mogelijk om voor tegendruk te kiezen. Wat is de betekenis van tegendruk en wat moet je allemaal weten over deze druktechniek? Printdeal.be zet het allemaal voor je op een rij.

Wat is tegendruk?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat is tegendruk nu precies? In het geval van onze posters op abri-formaat kunnen we ook de achterkant voor je bedrukken. Dit zorgt ervoor dat jouw poster 24/7 zichtbaar is. Overdag, dus wanneer het licht is, zie je geen verschil met een gewone poster. Maar wanneer het buiten donker is en de lampen van de lichtbak aangaan, zorgt de tegendruk ervoor dat jouw ontwerp goed zichtbaar blijft. Bij Printdeal.be bedrukken we abri-posters altijd met 65% dekking. Dit percentage kiezen we niet zomaar. Zouden we meer dan 65% bedrukken, dan laat de poster niet genoeg licht door waardoor het te donker wordt. En bij minder dan 65% dekking, oogt jouw ontwerp juist vaal. Kortom: met dit percentage aan tegendruk behouden zowel de lichte als donkere kleuren in jouw ontwerp hun kracht.

Tegendruk drukwerk bestellen? Dit moet je weten!

Het bestellen van drukwerk met tegendruk doe je heel eenvoudig bij Printdeal.be. Wel zijn er een aantal zaken die je moet weten bij het aanleveren van je ontwerp. Zo heb je de keuze uit 4/2, 4/3 of 4/4 bedrukking. Het eerste cijfer geeft het aantal kleuren op de voorzijde aan, het tweede cijfer het aantal kleuren op de achterkant. Welke vorm van tegendruk voor jouw poster de beste keuze is, is heel erg afhankelijk van de kleuren die je in je ontwerp gebruikt.

Bevat jouw ontwerp voornamelijk cyaan of magenta en weinig geel? Dan kies je het beste voor een 4/2 bedrukking. Domineren donkere tinten jouw poster? Dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor 4/4 tegendruk. Voor posters met veel huidtinten wordt juist vaak gekozen voor een 4/3 bedrukking. Bij een verkeerde verhouding loop je het risico dat jouw ontwerp in een lichtbak een rode of blauwe gloed krijgt.

Posters met tegendruk bestellen doe je bij Printdeal.be

Als het gaat om ultieme zichtbaarheid, spannen onze abri-posters natuurlijk de kroon. Qua formaat, maar ook omdat je hierbij de optie hebt om de posters te tegendrukken. Ben je op zoek naar een echte abri-poster voor in een bushokje? Laat deze dan drukken op houtvrij mat mc en kies voor een tegendruk om jouw poster nog meer te laten knallen. Daarnaast vind je bij Printdeal.be een groot aantal andere posters in het abri-formaat. Voor vrijwel alle posters in dit formaat is tegendruk mogelijk. Denk aan onze raamposters, reclameposters, affiches en fotoposters.

hero-image tegendruk

Verwante producten

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

featured-image vlakdruk

Vlakdruk is de meest voorkomende druktechniek. Maar wat is vlakdruk precies? Hoe werkt het en welke soorten vlakdruk zijn er? Je leest het allemaal hier.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Printdeal.be drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

Terug naar Druktechnieken
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified