Letterpress

Drukwerk met een authentieke en karakteristieke uitstraling, waarbij de afdruk verhoogd of verdiept in het papier wordt geperst. Dát is letterpress, ook wel bekend als boekdruk. Letterpers is een heel oude druktechniek, maar weer helemaal van nu. Maar wat is letterpress precies? Wat kun je ermee? En waarvoor wordt het gebruikt? Alles wat je moet weten over deze unieke druktechniek zetten we hier voor je op een rij.

Letterpress drukkerij: zo werkt het

Letterpress is Amerikaans voor boekdruk en een vorm van hoogdruk. Net als bij andere vormen van hoogdruk, herken je letterpress drukken aan het reliëf. Bij deze druktechniek wordt de afdruk door middel van een cliché verhoogd of verdiept in het papier geperst. Hoewel deze druktechniek al langer bestond, maakte letterpers aan het begin van de 21e eeuw een opmars. En waar het daarvoor wenselijk was om het reliëf zo onopvallend mogelijk te houden, wordt bij letterpress juist van machinale kracht gebruik gemaakt om een diepere indruk te creëren. Het is dan wel een oude druktechniek, in Nederland zijn er nog steeds gespecialiseerde letterpress drukkerijen te vinden. Hier worden met name geboortekaartjes, trouwkaarten en luxe visitekaartjes gedrukt.

Letterpress zelf maken?

Letterpress kaarten, trouwkaarten geboortekaartjes en letterpress visitekaarten zijn enorm populair. En dat is niet voor niets. De ambachtelijke, vintage uitstraling sluit namelijk helemaal aan bij de trends van nu. In vergelijking met standaard kaarten of visitekaartjes is letterpress niet goedkoop. Daarom wordt het vaak toegepast voor drukwerk voor speciale gebeurtenissen.

Op dit moment kunnen we deze producten bij Printdeal.be niet voor je bedrukken met een letterpers. Wil je letterpress zelf maken? Dan zou je natuurlijk een speciale cursus kunnen volgen om te leren hoe je leren hoe je letterpress zelf kunt doen.

Letterpress online bestellen?

Op dit moment bieden we bij Printdeal.be geen letterpress drukwerk aan. Wel heb je de keuze uit tientallen andere druktechnieken. Zo is flexodruk een andere vorm van hoogdruk. Deze druktechniek passen we toe voor onze bedrukte tape en plastic tassen. En ben je op zoek naar originele visitekaartjes of wenskaarten met een authentieke uitstraling? Bij Printdeal.be heb je volop keuze uit allerlei afwerkingsmogelijkheden voor die perfecte finishing touch.

hero-image letterpress

Verwante producten

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

featured-image vlakdruk

Vlakdruk is de meest voorkomende druktechniek. Maar wat is vlakdruk precies? Hoe werkt het en welke soorten vlakdruk zijn er? Je leest het allemaal hier.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Printdeal.be drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

Terug naar Druktechnieken
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified