CMYK is een systeem dat we gebruiken om het grootst mogelijke kleurengamma te verkrijgen. Waar staat CMYK voor en wat is het verschil met RGB?
CMYK is een systeem dat we gebruiken om het grootst mogelijke kleurengamma te verkrijgen. Waar staat CMYK voor en wat is het verschil met RGB?
Complementaire kleuren zijn tinten die tegenover elkaar staan in de kleurenwaaier. Wat zijn de complementaire kleuren van blauw, rood en groen?
Full color of PMS? Een keuze die je moet maken als je drukwerk bestelt. Wat is full color? Wat zijn de basiskleuren? En hoe lever je een geschikt ontwerp aan?
Een kleurencirkel is een cirkel die kleurverbanden en kleurcontrasten weergeeft. Wat zijn primaire kleuren? En welke kleurcontrasten zijn er allemaal?
Webpagina’s geven we kleur met HMTL kleuren. Codes voor het beste kleurresultaat op beeldschermen. Hoe ziet een HTML code eruit? En hoe vind je de juiste?
Een kleurenspectrum bestaat letterlijk uit alle kleuren van de regenboog. Uit welke kleuren bestaat een kleurenspectrum?
PMS, oftewel het Pantone Matching System, is een kleurensysteem waarin elke tint een eigen nummer heeft. Alles wat je moet weten over PMS.
Met primaire kleuren kunnen we alle secundaire kleuren en tertiaire kleuren maken. Welke 3 primaire kleuren zijn er? En wat is de rol van kleur in drukwerk?
RAL is een systeem waarin kleuren zijn gecodeerd. Fysieke kleuren: van verf en inkt. Waar staat RAL voor? Welke kleuren zijn er? En hoe lees je een RAL code?
RGB kleuren zijn kleuren die licht absorberen. Waar staat RGB voor? Wat is het verschil tussen RGB en CMYK? En welke techniek gebruiken we voor drukwerk?
Secundaire kleuren zijn een mengsel van twee primaire kleuren. Welke secundaire kleuren zijn er? Wat zijn tertiaire kleuren? En welke kleurcontrasten zijn er?
Vroeger maakten drukkers voor elke kleur een nieuwe plaat. Die extra kleur, naast zwart en wit, noemen we een steunkleur. Dit moet je weten.
Tertiaire kleuren zijn een mix van 3 primaire kleuren of van 1 primaire en 1 secundaire kleur. Welke tertiaire kleuren zijn er? Dat lees je hier.