Tampondruk

Jouw naamsbekendheid vergroten met een mooi relatiegeschenk, voorzien van jouw bedrijfsnaam of logo? Grote kans dat je dan te maken krijgt met tampondruk. Dit is namelijk dé meest gebruikte druktechniek voor relatiegeschenken. Maar wat is tampondruk nu precies? Wat zijn de voordelen? En welke producten kun je bij Printdeal.be allemaal laten voorzien van een mooie tamponprint? Je leest het allemaal hier!

druktechnieken-tampondruk

Tampondrukkerij

Een groot aantal relatiegeschenken is klein en/of rond. Denk aan pennen en snoeppotten, maar ook USB-sticks. Wil je deze producten voorzien van een bedrukking? Dat vraagt om een flexibele druktechniek, waarbij kleine, oneffen, holle of bolle oppervlakken met de grootste precisie bedrukt kunnen worden. Bij Printdeal.be doen we dat met een tampondrukker. Onze tampondrukkerij werkt hiervoor met een geavanceerde tampondrukmachine, waarbij we jouw ontwerp haarscherp en in allerlei vormen kunnen drukken.

Tampondruk is een beetje vergelijkbaar met stempelen en net als offset druk een indirecte vorm van drukken. Hierbij maken we een drukplaatje van jouw ontwerp. Dit noemen we ook wel een cliché. Deze vullen we met inkt, wat vervolgens in spiegelbeeld weer op een tamponkussen wordt gedrukt. Dit tamponkussen werkt als een soort stempel, waarmee we de bedrukking op het product aanbrengen. In tegenstelling tot ‘gewone’ stempels, is een tamponkussen flexibel. Deze kan dus elke gewenste vorm aannemen.

Wanneer kies je voor tamponprint?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is tampondruk de meest geschikte druktechniek voor het bedrukken van producten met een kleine of afwijkende vorm. Deze druktechniek leent zich bij uitstek voor het bedrukken van onder andere pennen, sleutelhangers, snoeppotjes en USB-sticks. Welke vorm het product ook heeft, het flexibele kussen zorgt altijd voor een haarscherpe tamponprint die de vorm van het product feilloos volgt. Omdat het een vrij arbeidsintensief proces is, zeker wanneer jouw bedrukking uit meerdere kleuren bestaat, is tampondruk wel iets kostbaarder dan bijvoorbeeld zeefdruk.

Tampondruk drukwerk bestellen? Dit moet je weten!

Bij het bestellen van tampon drukwerk moet je het ontwerp in PMS-kleuren aanleveren. PMS staat voor Pantone Machting System en wordt vaak gebruikt voor bedrukkingen met weinig kleuren. Een logo bijvoorbeeld. Bij tampondruk heb je vaak de mogelijkheid om jouw ontwerp in 4 PMS-kleuren aan te leveren, maar in sommige gevallen zijn minder kleuren mogelijk. Let bij het aanleveren van je bestand dus goed op de aanleverspecificaties. Deze vind je op de betreffende productpagina link bovenin onder het tabblad ‘Aanleveren’.

Lees ook: Niet helemaal wat je zocht? Bij Printdeal.be heb je naast tampondruk ook de keuze uit allerlei andere druktechnieken.


Verwante producten

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

featured-image vlakdruk

Vlakdruk is de meest voorkomende druktechniek. Maar wat is vlakdruk precies? Hoe werkt het en welke soorten vlakdruk zijn er? Je leest het allemaal hier.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Printdeal.be drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

Terug naar Druktechnieken
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified