Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?
Wat is doordruk? Eigenlijk zegt de naam het al grotendeels. Bij deze druktechniek wordt de inkt door de open delen van een beelddrager – een zeefraam bijvoorbeeld – gedrukt, waarna de inkt zich aan het te bedrukken product hecht. In de meeste gevallen betreft dit een textielproduct, maar deze drukmethode kan ook gebruikt worden om papier, glas, weefsels en kunststoffen te bedrukken. De bekendste vorm van doordrukken is zeefdrukken, maar ook stencildruk en sjabloondruk behoren tot doordruk.
Kleding als t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies, keycords en caps kun je bij Printdeal.be laten voorzien van een zeefdruk. Bij zeefdruk wordt gebruik gemaakt van de doordruktechniek. Hierbij wordt de inkt door een frame met gaas gedrukt. Dit gaas kan gemaakt zijn van zijde, polyester of staal. Vervolgens wordt dat gaas beplakt met een lichtgevoelige laag en belicht met positiefilm. Bij het ontwikkelen worden de vlakken die ingekleurd moeten worden wegewassen. Het gaas wordt vervolgens over het te bedrukken oppervlak gelegd, waarna de inkt over het gaas wordt gesmeerd. Zo drukt de inkt door het gaas en hecht het zich aan het oppervlak. Zeefdrukken gebeurt in sommige gevallen met de hand, maar bij Printdeal.be hebben we dit proces geautomatiseerd, zodat we eenvoudig grote oplagen kunnen bedrukken met deze techniek. Lees meer over zeefdruk.
T-shirts, werkkleding, promotiekleding, sportkleding…en noem maar op. Ons assortiment kleding en textiel is behoorlijk uitgebreid. Dat vraagt natuurlijk om meer dan één druktechniek. Zeefdruk is weliswaar de populairste vorm van textieldruk die we aanbieden, maar zeker niet de enige. In onze textieldrukkerij kan kleding daarnaast nog op vier andere manier worden voorzien van een unieke bedrukking. Op deze textieldruk pagina lees je meer.
Wil je textiel met doordruk bestellen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Allereerst is een doordruk alleen mogelijk voor afdrukken, waarbij het ontwerp is opgebouwd uit PMS-kleuren. In veel gevallen kun je textiel tot wel 4 PMS-kleuren laten bedrukken. Zorg er dus voor dat je jouw ontwerp opmaakt met de nodige PMS-codes. Meer informatie over het aanleveren van je bestand, zodat deze geschikt is voor doordruk, vind je op de pagina van het product dat je wilt bestellen onder het tabblad ‘Aanleveren’.
Lees ook: Niet helemaal wat je zocht? Bij Printdeal.be heb je naast doordruk ook de keuze uit allerlei andere druktechnieken.
Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?
Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?
Vlakdruk is de meest voorkomende druktechniek. Maar wat is vlakdruk precies? Hoe werkt het en welke soorten vlakdruk zijn er? Je leest het allemaal hier.
T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.
De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.
Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!
Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.
Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Printdeal.be drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.
Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!
Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.
Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!
Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.