Papierformaten

Een handig overzicht

Twijfel je over welk papierformaat geschikt is voor jouw drukwerk? Of ben je benieuwd wat de precieze papier afmetingen van de verschillende papierformaten zijn? Kies hieronder het papierformaat waar je meer over wil weten.

A formaten

Het A4’tje ken je ongetwijfeld. Sterker nog, grote kans dat je het vandaag nog in handen hebt gehad. Het is namelijk hét papierformaat voor brief- en printpapier. De serie A formaten telt echter nog tien andere standaard papier maten. Deze variëren van het A0 formaat met een oppervlakte van maar liefst 1m² tot het A10 formaat, met papier afmetingen van slechts 26 x 37 mm. Wist je trouwens dat alle A formaten dezelfde beeldverhouding hebben? Vouw je een A4’tje dubbel, dan krijg je een A5 formaat. Vouw je deze weer dubbel? Je raadt het al: dan krijg je een A6 formaat. Lees meer over de A formaten.

B formaten

Is een A4’tje te groot, maar een A5 formaat te klein? Geen probleem! Er is namelijk een tussenoplossing: de serie B formaten. Deze serie telt, net als de A-serie, 10 verschillende papierformaten. De B formaten wijken iets af van de A formaten, maar hebben een vergelijkbare opbouw. Dit maakt elk B formaat een ideaal alternatief, mocht een bepaald A formaat net niet voldoen óf als je gewoon graag wil opvallen met een niet-standaard papierformaat. Lees meer over de B formaten.

DIN formaten

Zoek je een opvallend én stijlvol papierformaat? Eentje dat makkelijk in de hand ligt, maar tegelijkertijd ruim genoeg is om jouw boodschap op kwijt te kunnen? Het Din formaat is uniek in zijn soort en daarom één van de leukste papierformaten, zo vinden wij bij Printdeal.be. Wat het Din formaat bijzonder maakt, is het smalle en langwerpige karakter. In de form van een staande flyer, folder of menukaart alleen al door zijn afwijkende papier afmetingen extra opvallend. Lees meer over het Din formaat.

Carré formaten

Wie zegt dat een flyer, folder, brochure of ansichtkaart altijd rechthoekig moet zijn? Vierkante papier maten zijn minstens zo mooi! Het Carré formaat klinkt dan wel Frans, oorspronkelijk komt dit papierformaat uit de VS. Een populair en uniek papierformaat voor bijvoorbeeld brochures, flyers en folders. Ook luxe uitnodigingen en geboortekaartjes worden vaak op een Carré formaat gedrukt. Je hebt de keuze uit verschillende Carré formaten: small, medium en large. Daarnaast is er een speciaal kaartformaat. Benieuwd naar de exacte papier afmetingen? Lees meer over de Carré formaten.

Voor elk type drukwerk een passend papierformaat

Met zoveel verschillende papierformaten, raken we bij Printdeal.be niet snel uitgepraat. Ben je op zoek naar het perfecte envelop formaat voor al jouw zakelijke correspondentie? Of naar de precieze afmetingen van het standaard visitekaartje formaat? Voor elke huisstijldrager is er een passend papierformaat.

Dat geldt ook voor promotiedrukwerk. Voor elke boodschap is er een mooi flyer formaat of folder formaat te vinden. Zoek je iets groters om jouw bedrijf, idee, dienst of evenement mee onder de aandacht te brengen? Wat dacht je van een mooie poster? De mogelijkheden variëren van een klein A4 posterformaat tot een levensgroot Abri formaat. Jouw verhaal vertellen kan natuurlijk ook met een mooie brochure, catalogus of magazine. Je hebt de keuze uit verschillende brochure formaten. En tot slot zijn er nog onze menukaart formaten. Ga je voor een handzaam A6 menukaart formaat of wil je juist knallen met een niet te missen A3 formaat?

hero-image papierformaten
Terug naar Papierformaten
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified