Carré formaten

Overweeg je het Carré formaat voor jouw drukwerk? Hieronder vind je de afmetingen in millimeters en centimeters. En dat niet alleen! We vertellen je ook gelijk waar dit papierformaat het vaakst voor wordt gebruikt.

Papierformaat Afmeting in mm Afmeting in cm Veelgekozen producten
Carré S 98 x 98 mm 9,8 x 9,8 cm Stickers (klein formaat)
Carré card 135 x 135 mm 13,5 x 13,5 cm Ansichtkaarten
Carré M 148 x 148 mm 14,8 x 14,8 cm Brochures, flyers, folders
Carré L 210 x 210 mm 21 x 21 cm Brochures, flyers, folders

Anders dan de Franse naam doet vermoeden, komt het Carré formaat oorspronkelijk uit de VS. Je kunt kiezen uit verschillende Carré formaten: small, medium en large. Daarnaast is er een speciaal kaartformaat. Ga je voor een klein, handzaam papierformaat die je makkelijk kunt uitdelen? Of wil je liever iets meer ruimte om jouw boodschap te vertellen? Voor elke wens is er een geschikt Carré formaat.

Populaire producten in het Carré formaat

Wie zegt dat een flyer, folder, brochure of ansichtkaart altijd maar rechthoekig moet zijn? Waarom ga je niet eens voor een vierkant formaat? Oftewel: het carré formaat. Een opvallend en verrassend veelzijdig papierformaat, waar je heel veel kanten mee op kunt. Benieuwd welke mogelijkheden de verschillende Carré formaten bieden? zet ze voor je op een rij.

Carré S (Small)

Carré S staat natuurlijk voor Carré Small, met slechts 98 x 98 mm de kleinste van alle Carré formaten. Ideaal om een korte, krachtige boodschap te communiceren in een handzaam formaat. Kleine stickers worden vaak gedrukt op een Carré Small formaat. Zo weet je zeker dat jouw boodschap blijft plakken.

Carré S afmetingen: 98 x 98 mm

Carré card

Zoals de naam al aangeeft, is Carré card een speciaal kaartformaat. Dit papierformaat wordt veel gekozen voor geboortekaartjes, uitnodigingen en ansichtkaarten. Simpel en stijlvol als enkel kaartje. Kan je jouw boodschap hier niet helemaal op kwijt? Dan is het ook mogelijk om een kaart van 270 x 135 mm te vouwen naar een Carré card formaat.

Carré card afmetingen: 135 x 135 mm

Carré M (Medium)

Op zoek naar een uniek papierformaat voor jouw brochure, folder of flyer? Wat Dacht je van Carré M, oftewel Carré Medium. Dat is eens wat anders dan een traditioneel A4 formaat. Met afmetingen van 148 x 148 mm ligt het Carré Medium formaat lekker in de hand. Dat leest extra prettig, waardoor jouw boodschap nóg beter aankomt.

Carré M afmetingen: 148 x 148 mm

Carré L (Large)

Carré L is de grootste van het stel. Voor wanneer je wat meer te vertellen hebt of écht de aandacht wil trekken met jouw flyer, folder of brochure. Carré Large heeft een behoorlijke afmeting, maar is door het vierkante formaat alsnog heel handzaam. Wel zo fijn!

Carré L afmetingen: 210 x 210 mm

Terug naar Papierformaten
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified