DIN-formaten

Overweeg je het Din formaat voor jouw drukwerk? Hieronder vind je de afmetingen in millimeters en centimeters. En dat niet alleen! We vertellen je ook gelijk waar dit papierformaat het vaakst voor wordt gebruikt.

Kenmerkend voor het Din formaat is natuurlijk dat het smal en langwerpig is. Een flyer of folder ligt daardoor lekker in de hand. Wel zo prettig! In combinatie met een mooi ontwerp, geeft het Din formaat jouw drukwerk een extra luxe uitstraling. Het is dan ook niet zo gek dat menukaarten vaak in een Din large formaat worden gedrukt.

Populaire producten in het DIN formaat

Uniek in zijn soort en daarom des te leuker. Dat vinden we bij Printdeal.be van het Din formaat. Dit papierformaat valt direct op door het smalle en langwerpige karakter. Behalve opvallend, is het Din formaat ook heel stijlvol. Benieuwd naar de exacte papier afmetingen en waar dit papierformaat vaak voor wordt gebruikt? Je leest het allemaal hier!

DIN Large

Een Din Large velletje past vier keer in een A’tje. Qua oppervlakte is het Din large formaat dus in feite gelijk aan een A6 formaat. De hoogte is echter gelijk aan dat van een A5 formaat. Het verschil zit hem in de verhouding. Din large is met een lengte van 210 mm en een breedte van 98 mm namelijk langwerpig. Dat heeft een aantal voordelen. Kies je bijvoorbeeld voor een staande Din large brochure, flyer of folder? Dan springt het alleen al door zijn hoogte extra in het oog. Bijzonder mooi én effectief in bijvoorbeeld een folderhouder op een toonbank of beursstand. Het Din large formaat is daarnaast een populaire keuze voor entreekaarten en menukaarten. Dat laatste is niet zo gek. De langwerpige oriëntatie is namelijk ideaal voor een stijlvolle en goed leesbare menukaart. Natuurlijk kan Din large ook liggend heel mooi uitpakken. In de vorm van een ansichtkaart of with compliment card bijvoorbeeld, met daarop een prachtige panoramafoto.

DIN Large afmetingen: 98 x 210 mm

Terug naar Papierformaten

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.