Levertijden

Hoe werken de levertijden bij Printdeal.be?

De op onze site genoemde levertijden gaan in op het moment dat je bestelling voorzien is van de status 'In productie'. De huidige dag telt mee als werkdag, mits je bestelstatus op 'In productie' staat vóór:

  • 12:00 uur 's ochtends bij offset drukwerk
  • 15:00 uur 's middags bij digitaal drukwerk

Dit houdt dus in dat vóór deze tijden je bestanden de status druk-gereed moeten hebben én de betaling van je order voltooid moet zijn (in geval van vooruitbetaling). Lees hier precies hoe het zit met de bestelstatussen die worden gehanteerd door Printdeal.be.

Leverdagen

Op onze website wordt gesproken van werkdagen. Bij Printdeal.be wordt er geproduceerd van maandag tot en met vrijdag. De weekenddagen worden dus niet meegeteld als werkdagen. Bij normale omstandigheden zal je levering één dag na productie door DHL worden aangeboden.

Voorbeeld 1: Je plaatst je bestelling voor offset briefpapier op maandag om 9:00 uur. Je levert direct een drukgereed bestand aan via ons online controlesysteem en betaalt via vooruitbetaling. Vóór 12:00 uur staat je order dus 'In productie'. De normale levertijd voor offset briefpapier is 5 werkdagen. Je briefpapier wordt uiterlijk vrijdag erop geleverd.

Voorbeeld 2: Je plaatst je bestelling voor een digitaal gedrukt spandoek op maandag om 11:00 uur en kiest voor een expresslevering. Je levert direct een drukgereed bestand aan via ons online controlesysteem en betaalt via vooruitbetaling. Vóór 15:00 uur staat je order dus 'In productie'. De levertijd op spandoeken is in het geval van een expresslevering 3 werkdagen. Woensdag wordt je spandoek geleverd.

Voorbeeld 3: Je plaatst je bestelling voor een digitaal gedrukt spandoek op maandag om 14:00 uur en kiest voor een next-day levering. Voordat je verder gaat met bestellen, kies je voor leveren vóór 11 uur 's ochtends. Je levert direct een drukgereed bestand aan via onze aanlevertool en betaalt via vooruitbetaling. Vóór 15:00 uur staat je order dus 'In productie'. Je ontvangt je spandoek dinsdag voor 11 uur 's ochtends.

Levertijden en algemene voorwaarden

De levertijden die Printdeal.be vermeldt op haar website zijn een indicatie; zij houden geen zogenaamde 'fatale termijn' in die leidt tot aansprakelijkheid van Printdeal.be bij overschrijding. Er geldt alleen een fatale termijn als Printdeal.be die verplichting schriftelijk heeft aanvaard, met uitdrukkelijke aanduiding dat het een fatale termijn is. Printdeal.be dient hoe dan ook binnen 30 dagen na bestelling te hebben geleverd (zie artikel 11, lid 3, van onze Algemene Voorwaarden), tenzij wij een langere levertijd met je hebben afgesproken. Dit staat tevens zo in de algemene voorwaarden van Printdeal.be.

Naar klantinformatie