A9 formaat

Wil jij drukwerk bestellen op een A9 formaat? Dan is het wel belangrijk dat je weet hoe groot een A9 precies is. Printdeal zet daarom alle A9 afmetingen in millimeters, centimeters en inches voor je op een rij. Wel zo handig!

Papierformaat Afmetingen in mm Afmetingen in cm Afmetingen in inches
A9 formaat 37 x 52 mm 3,7 x 5,2 cm 1,5 x 2,0 inches

Klein, maar fijn! Dát is het A9 formaat, het op één na kleinste papierformaat van alle A formaten. Maar hoe groot, of beter gezegd hoe klein is het formaat A9 precies? Dat vertellen we je graag. Het formaat A9 is 37 x 52 mm. Dat houdt in dat het A9 formaat in centimeters 3,7 x 5,2 cm. En ben je benieuwd naar de papier afmetingen in inches? Het formaat A9 is 1,5 x 2,0 inches.


Populaire producten in het A9 formaat

Wil jij een mooie sticker laten drukken met daarop jouw logo? Laat dan een sticker in het formaat A9 printen. Denk aan onze gewone papieren stickers. Zoek je nét iets anders? Wat dacht je van een mooie doming sticker? En wil je vooral heel snel achter elkaar kunnen bestickeren. Dan zijn onze stickers op rol ideaal.

Een klein papierformaat als het A9 formaat springt wellicht niet direct in het oog. Wél is het een populair formaat voor stickers. Onze papieren stickers zijn ideaal voor gebruik op gladdere oppervlaktes, zoals verpakkingen. Zo weet je zeker dat jouw boodschap blijft plakken.


Gratis formatenposter ontvangen?


A9 formaat in mm

Papierformaten worden standaard weergegeven in millimeters. Het A9 formaat is 37 x 52 mm en is daarmee het op één na kleinste papierformaat uit de A-serie.

Papier afmetingen A9 in mm: 37 x 52 mm

A9 formaat in cm

Nu je weet dat het A9 formaat 37 x 52 mm is, kan je eenvoudig uitrekenen wat het formaat A9 in centimeter is. Het A9 formaat is 3,7 x 5,2 cm.

Papier afmetingen A9 in cm: 3,7 x 5,2 cm

A9 formaat in inches

Soms is het nodig om te weten wat het A9 formaat in inches is. In veel Engelstalige landen is dit de gebruikelijke lengtemaat. Het formaat A9 in inches is 1,5 x 2 inches.

Papier afmetingen A9 in inches: 1,5 x 2 inches

Gewicht A9 formaat

Benieuwd hoeveel een vel papier in een A9 formaat weegt? Dat ligt aan de papierdikte. Er is dus geen standaard A9 gewicht. Bij Printdeal.be heb je de keuze uit verschillende papiersoorten, elk met een ander gewicht.

Weet je het gewicht per vierkante meter van de door jou gekozen papiersoort en de papier afmetingen van een A9 formaat in millimeters? Dan kan je met de volgende formule eenvoudig het gewicht van een A9 papier uitrekenen:

Gewicht (g) = breedte (m) x hoogte (m) x gramgewicht (g)

Voorbeeld gewicht A9 formaat:

Een vel van 170 g/m² papier met een papierformaat van 37 x 52 mm weegt 0,33 gram (0,037 x 0,052 x 170). Een doos met een oplage van 100 stuks weegt dan (exclusief doos) 0,03 kilo.


Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.