Blinddruk

Wat is blinddruk? Hoe maak je een blinddruk? En wat zijn de voordelen van blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Printdeal.be zet het hier allemaal voor je op een rij. Blinddruk wordt ook wel preegdruk genoemd en is een vorm van hoogdruk, één van de oudste druktechnieken. Blinddrukken is een traditioneel en specialistisch vak, waarbij door middel van een drukpers een uniek reliëf in het materiaal wordt aangebracht. Dit materiaal kan papier zijn, maar ook dun metaal, leer en plastic lenen zich prima voor blinddruk.

Blinddruk maken

Een blinddruk maken is een ideale manier om jouw drukwerk een luxe uitstraling te geven, maar ook om bepaalde onderdelen in jouw ontwerp door middel van reliëf extra te laten knallen. En dat zonder dat je kleuren of andere grafische elementen hoeft te veranderen. Bij blinddrukken komt namelijk geen inkt kijken. Benieuwd hoe blinddruk werkt? De belangrijkste tool bij deze techniek is een blinddruktang, met aan de ene kant een blinddrukstempel en aan de andere kant een contravorm. De vorm van de stempel bepaal je uiteraard zelf. Deze wordt vervolgens met de blinddruktang in het materiaal geperst. Je kunt ervoor kiezen om de vorm omhoog te laten komen of deze juist dieper in het materiaal te persen.

Blinddruk drukwerk

Van oudsher is blinddrukken een specialistisch vak. Voor grote oplages zijn er inmiddels speciale blinddrukpersen, die producten aan de lopende band van een blinddruk voorzien. Wist je trouwens dat blinddrukken heel moeilijk zijn om na te maken? Om deze reden wordt deze druktechniek onder andere toegepast op bankbiljetten en creditcards. Een ander bekend voorbeeld van blinddruk drukwerk is braille. Een veelzijdig staaltje drukwerktechniek dus!

Op zoek naar blinddruk visitekaartjes of stickers?

Momenteel leveren wij bij Printdeal.be helaas geen blinddrukwerk. Wel zijn er nog tientallen andere druktechnieken waarmee je jouw drukwerk die perfecte finishing touch geeft. Bekijk bijvoorbeeld onze andere hoogdruk mogelijkheden. Ben je op zoek naar blinddruk visitekaartjes? Hoewel we onze visitekaartjes niet kunnen voorzien van een blinddruk, zijn er wel andere manieren om jouw tekst of logo nog meer te laten opvallen. Met foliedruk bijvoorbeeld. En ben je op zoek naar blinddruk stickers? Wellicht vind je in ons ruime assortiment

hero-image blinddruk

Verwante producten

featured-image hoogdruk

Hoogdruk is de oudste vorm van drukken. Maar wat is hoogdruk precies? En wat kun je ermee? Lees hier alles over deze traditionele druktechniek.

Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.