secondary ikea

IKEA kasten pimpen met stickers

donderdag 8 februari 2024

Designklassiekers Billy, Klippan of Lack ken je na een paar bezoeken aan de Zweedse meubelgigant IKEA uit je hoofd. Perfect om betaalbaar je kantoor tot aan woonkamer mee in te richten – net zoals je buren en de rest van de wereld. Zelfs in Tokio vind je de befaamde Zweedse balletjes. Handig als je niet wil opvallen, maar wat als je dat wel wil? Ontdek in dit blog hoe je IKEA meubels snel een snelle make-over geeft. Aan het eind heb je alle ervaring waarmee een Malm ladekast pimpen met stickers zo is gedaan.

Je Malm ladekast pimpen voor een snelle make-over

Kijk rond en je spot ongetwijfeld IKEA-meubels zoals Kallax kasten, boekenkast Billy of zelfs ladekast Malm. En niet alleen in huis: ook op werkplekken zijn ze gewild. Met een beetje creativiteit krijgen werkplekken of woonkamers een nieuwe uitstraling door je meubels op te frissen.

afb malmdresser

Ook zonder plakervaring of verven kan je een Malm ladekast pimpen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn onze groot formaat stickers. We helpen je in drie stappen de perfecte stickers selecteren, wijzen je de weg naar onze online editor en geven je alle benodigde tips voor stickers plakken!

Je IKEA meubels pimpen met stickers

Als voorbeeld voor je IKEA meubels pimpen met stickers nemen we de ladekast Malm. In de variant met drie lades aan elke kant heeft dit kastje aan de voorzijde van elke lade een afmeting van 80 bij 20 centimeter. Een mooi standaardformaat voor het aanbrengen van stickers.

terrazo-ikeakast

Stickers ontwerpen doe je zo met onze online editor zodra je het materiaal voor de stickers hebt gekozen. Bezoek daarvoor de pagina stickers groot formaat en doorloop deze stappen:

  1. Vink bij “Gebruik sticker” de optie “Alle materialen” en gebruikersduur “Langdurige toepassing” aan;
  2. Klik bij “Kies het materiaal” je favoriete materiaal aan – stickers van polymeer vinyl plak je makkelijk bubbelvrij;
  3. Selecteer bij "Vorm" rechthoekig.
  4. "Afwerking": voor het voorbeeld is matlaminaat gebruikt. Zo gaat je sticker langer mee en blijft hij zichtbaar als er licht op valt;
  5. "Afmetingen": vul 80 centimeter in bij breedte en 20 bij hoogte.
  6. Geef je gewenste aantal stickers aan – 1 per lade, dus 6 stuks. Kies de levertijd, klik op “Online Ontwerpen en “Ga naar Ontwerpen”;
  7. In de online editor vind je aan de linkerzijde alle tools die je nodig hebt voor je ontwerp. Zodra je tevreden bent met je ontwerp klik je “Aanleveren”.

Meubelstickers op je IKEA kasten plakken

Na het afronden van je bestelling, heb jij je meubelstickers voor je IKEA kasten binnen enkele werkdagen in huis voor je interieurhack! Hou bij het plakken van je stickers een aantal dingen goed in de gaten.

afb ikea-rondestickers-kinderkast-dieren

Zorg dat ondergrond voor je sticker schoon en vetvrij is. Maak eventueel ook de plakkant van de sticker stofvrij. Pel hiervoor voorzichtig het beschermende laagje deels los op de plekken waar stof zit. Gebruik voor het poetsen een beetje zeepsop en water in een plantenspuit, zonder ammoniak, citroen, of Glassex: dit voorkomt dat je lijmlaag na een tijd wordt aangetast. Met je sticker ingesopt en je vetvrije ondergrond kan je de vochtige sticker nu positioneren.

afb ikea-rondestickers-kinderkast

Plak de sticker stevig vast zodra de hoogte perfect is. Begin in het midden en strijk met de hand, een rakel of een pas zoveel mogelijk vocht weg achter de sticker. Prik eventueel de luchtbelletjes door met een speld en strijk ze vanaf de buitenkant naar het gaatje glad.

Die zit! Schenk jezelf een toepasselijk glaasje lingonsap in en geniet van je snelle, voordelige en vooral eenvoudige IKEA hack.


  1. #Producten en materialen
  2. #Design

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.