gratissecond.

Gratis fotobewerkingsprogramma: alternatieven voor Photoshop, InDesign en Illustrator

zaterdag 18 juni 2016

Geweldig design maak je met de software van Adobe. Dat weet elke pro. Maar wat nou als je geen pro bent, en toch een ontwerp moet aanleveren voor je drukwerk? Dan kun je kiezen voor de gratis alternatieven voor Photoshop, InDesign en Illustrator.

Geweldig drukwerk begint met een fantastisch ontwerp. Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator zijn de aangewezen programma’s om topdesign mee neer te zetten. Maar als vormgeven niet je vak is, heb je die programma’s waarschijnlijk niet op je computer staan. En die professionele software aanschaffen voor dat ene visitekaartje dat je net nodig hebt? Daar zit niet iedereen op te wachten.

Daarom verzamelden wij hier gratis alternatieven voor Photoshop, InDesign en Illustrator voor je. Zodat je ook zelf aan de slag kunt met het ontwerpen van die folders, flyers of brochures die jou op de kaart zet!

Gratis alternatief voor Photoshop – GIMP

Logo gimp GIMP is al sinds 1995 het gratis alternatief voor Photoshop. De beeldbewerkingssoftware biedt grotendeels dezelfde functionaliteit als Photoshop, alleen in een minder strak jasje. Je moet GIMP dan ook niet zien als een kopie van Photoshop: als je het programma van Adobe gewend bent, heb je nog wel een kleine leercurve te gaan. GIMP is beschikbaar voor ieder besturingsprogramma.

Download GIMP hier

Gratis alternatief voor InDesign – Scribus

scribus

InDesign is het programma waar foto’s, illustraties en tekst samenkomen in prachtige publicaties, klaar voor druk. Scribus doet dan ook, maar dan gratis. Scribus ondersteunt de meeste bestandsformaten voor afbeeldingen. Het alternatief voor InDesign kan ook overweg met vectoren, die je zelfs in Scribus nog kunt bewerken. Scribus is beschikbaar voor ieder besturingsprogramma.

Download Scribus hier

Gratis alternatief voor Illustrator – Inkscape

Inkscape Tekenen: het is het eerste waar je aan denkt bij uitingen van creativiteit. Van de vingerverf op het tafelkleed tot de designer op zijn high-end Wacom: het heeft iets magisch om wat er in je hoofd zit vertaald te zien in beeld. Op je computer doe je dat gratis met Inkscape. Net als Illustrator is Inkscape een vectorprogramma. In Inkscape werk je met SVG-bestanden, hoewel andere bestandsformaten (zoals de ai-bestanden van Illustrator) wel gelezen kunnen worden.

Download Inkscape hier

Adobe Creative Cloud

Gratis-fotobewerking Voor een Adobe-programma moest je vroeger flink in de buidel tasten. Dat is verleden tijd met Creative Cloud, de abonnementsdienst van Adobe. Voor een bescheiden maandbedrag kun je elk Adobe-programma gebruiken. Je kunt daarbij kiezen voor slechts één of twee programma’s, of een pakket met alle programma’s. En handig voor de incidentele designer: je kunt de abonnementen op elk moment opzeggen.

Meer informatie bij Adobe


  1. #Photoshop
  2. #InDesign
  3. #Illustrator
  4. #Gratis

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.