freebiefriyay-11 secondaryV2.jpg?h=250

FreebieFriyay: 6 tips voor meer succes met jouw Instagram-posts

vrijdag 20 augustus 2021

Instagram draait om zien en gezien worden. En hoeveel je gezien wordt, meet je aan de hand van de populariteit van jouw posts. Om het kaf van het koren, en de trollen van de likers, te scheiden, leg ik je in deze FreebieFriyay uit hoe je zoveel mogelijk punten op Instagral scoort. En wil je elke vrijdag freebies in je inbox? Scroll dan naar beneden om je in te schrijven voor de #FreebieFriyay nieuwsbrief!

1. Wees consistent

Consistentieis key! Instagram wil dat je regelmatig berichten plaatst, bij voorkeur minstens drie keer per week. Je kan bijvoorbeeld op vaste dagen of om de dag posten. Liefst ook op hetzelfde moment uur. Het is het beste om dit te doen tijdens de piekuren van je volgers ( deze vind je terug in je accountstatistieken). Denk vooraf goed na over de content die je wilt delen. Zo voorkom je dat je de dag zelf nog een afbeelding moet zoeken en een tekst moet verzinnen.

Tip: plan je posts op voorhand met de hulp van de Creator Studio van Facebook of aan andere tool.

afb ffy11-FR laptop

2. Creëer een geheel

Een mooie Instagram-feed overtuigt je Instagram-gebruikers sneller om je bedrijf te volgen. Zorg daarom ook voor continuïteit in je feed. Volg deze tips zodat je verzameling posts één mooi geheel lijkt!

  1. Kies een kleurenpalet dat bij je huisstijl past en houd je daar aan.
  2. Vermijd filters voor je foto’s en video’s. Als jij echt graag gebruik maakt van filters, houd je dan aan maximum 1 filter. Dan ziet je Instagram profieloverzicht er een stuk professioneler uit!
  3. Maak formats voor jouw posts, kies bijvoorbeeld een leuk kader wat bij jouw huisstijl past of plaats je logo in je afbeeldingen.

3. Hashtags

Blog hashtag Om publiek te bereiken dat jou (nog) niet volgt, moet je de juiste hashtags gebruiken. Vermijd echter nietszeggende en irrelevante hashtags. Wanneer je populaire hashtags gebruikt moet je foto waarschijnlijk concurreren met heel veel andere foto’s. Als je meer unieke hashtag gebruikt, zijn er veel minder mensen die de foto zullen vinden. Probeer dus een balans te vinden. Gebruik er niet te veel, tussen de tien en twintig hashtags. Je kunt overigens makkelijk je hashtags verbergen door ze in een comment te plaatsen en vooraf vijf puntjes, elk op een aparte regel, te plaatsen. Op deze manier toont Instagram de volledige comment pas nadat je volgers op ‘view comments’ klikken. Op deze manier gaat alle aandacht in eerste instantie naar jouw foto en de begeleidende tekst.

4. Leer je doelpubliek kennen

Duik in de wereld van jouw volgers. Volg daarom een paar volgers en interessante hashtags. Dat is niet alleen goed voor het algoritme maar jij leert zelf ook je publiek beter kennen en je ontdekt wat je volgers liken en volgen.

afb ffy11-FR telefoon

5. Nieuwe features? Gewoon meedoen!

Instagram innoveert continu. Momenteel staat video centraal. Er kwamen verhalen, gidsen en reels. De ultieme tip om mee te zijn met trends en je bereik te verbreden? Doe mee met de nieuwste snufjes van Instagram! Bij de introductie van een nieuwe feature ging de engagement rate bij veel mensen ineens lager. Toen Instagram de reels introduceerde gaf het algoritme duidelijk de voorkeur aan reels en minder aan de standaard posts. Dus als ze weer iets nieuws lanceren, doe dan gewoon mee!

6. Kwaliteitsvolle foto's

Blog ruleofthirds1 Een professionele uitstraling gaat samen met kwaliteitsvolle foto's. Met deze 3 tips breng je jouw foto's naar een hoger niveau!

1. Gebruik een goed fototoestel

Gebruik enkel je telefoon voor je foto's als deze een goede camera heeft. Om er echt uit te springen gebruiken je best een spiegelreflex- of systeemcamera. 2. Denk na over de compositie

Je kunt gaan voor een overzichtelijke en misschien zelfs symmetrische compositie of juist voor een spannende afwijkende compositie. Zorg dat de compositie bij jouw onderwerp en stijl past. En vergeet niet: de best scorende beeldverhouding op Instagram is nog steeds een vierkant. Stem daar je compositie dus op af. 3. Zorg voor goed licht

Tenzij het goed bij jouw stijl past is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. Zoek een straaltje zonlicht op om je bord met eten te fotograferen of neem je maaltje mee naar buiten. Vergeet ook niet dat de schaduw in je foto.


  1. #FreebieFriyay
  2. #Tutorials
  3. #Fotografie
  4. #Marketing

Céline Canon

Copywriter

Lees meer van Céline Canon
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified