freebiefriyay-21 kleuren

FreebieFriyay: 4 tips voor zomer in je ontwerp

maandag 10 juni 2019

Met de zomer in aantocht wordt het tijd voor wat fleuriger en zonniger designs. Maar wat maakt een ontwerp nou echt zomers? In dit blog wil ik je meenemen in de typische zomerse designelementen en geef ik je tips om je ontwerp een op-en-top zomerse look & feel te geven.

Fotografie

freebiefriyay-21 foto s De simpelste optie om je ontwerp een zomerse uitstraling te geven is door gebruik te maken van zomerse foto’s. Denk hierbij aan foto’s van een strand, schelpen of palmbomen tegen een strakblauwe lucht. Maar ook foto’s van tropische bloemen of fruit zorgen voor een instant summer vibe. Hierboven zie je twee ontwerpen die slim gebruik hebben gemaakt van zomerse foto’s.

Ontwerpelementen

freebiefriyay-21 ontwerpelementen In plaats van foto’s kun je ook grafische elementen gebruiken om je ontwerp een zomers uiterlijk te geven. Denk hierbij aan typische zomerse iconen zoals ijsjes, zonnetjes en schelpen. Maar ook flamingo’s, tropische bloemen, palmbomen en slippers behoren tot zomerse elementen. Je kunt deze als strakke iconen inzetten, maar gebruik bijvoorbeeld ook eens waterverfeffect voor een net iets andere look. Natuurlijk hoef je niet maar één element te kiezen. Je kunt deze rustig combineren en het zo zomers maken als je zelf wilt.

Kleur

freebiefriyay-21 kleuren Laat de zomer echt van je ontwerp knallen en kies voor zomerse kleuren. Want een ontwerp met ijsjes in zwart-wit is heel leuk, maar het oogt een stuk zomerser met bijvoorbeeld roze en gele tinten. Echt zomerse kleuren zijn natuurlijk geel, oranje, rood en roze. Maar ook blauw-, groen- en aquatinten horen in een zomers ontwerp.

Lettertype

freebiefriyay-21 lettertypes Ook het lettertype doet heel veel voor je ontwerp. Een strak, zakelijk lettertype zal veel minder zomers ogen dan een wat speelser font zal doen. Typische zomerse fonts zijn meestal handgeschreven lettertypes. Deze zijn lekker speels en hebben een vriendelijk en vrolijk uiterlijk. Voorbeelden van zomerse fonts zijn: Sunrise, Better Together en Surfing Capital.

Heel veel plezier met het ontwerpen van een lekker zomers ontwerp. Deel zeker het eindresultaat met ons met vermelding van #laatzienwiejebent!


  1. #FreebieFriyay
  2. #Tutorials
  3. #Fotografie
  4. #Design
  5. #Typografie

kathy-van-loon
Kathy van Loon

Medewerker bestandscontrole

Lees meer van Kathy van Loon
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified