Secondary verpakkingen

Doe het zelf: je verpakking ontwerpen en aanleveren

dinsdag 22 februari 2022

Naast het gekende drukwerk zoals visitekaartjes, spandoeken of pennen kan je bij ons ook je verpakkingsmateriaal laten bedrukken. Het ontwerpen en aanleveren daarvan loopt nét wat anders dan dat van je vertrouwde flyer of poster. Hoe precies, dat legt Kathy je stap-voor-stap uit in dit blog! Je leest hier hoe je een verpakking ontwerpt in Adobe Illustrator en in onze online ontwerptool, en hoe je dit ontwerp aanlevert op onze site. Klaar om het zelf te doen!

Pssst, geen zin om te lezen? Kathy laat je in deze video stap voor stap zien hoe je verpakkingen ontwerpt en aanlevert. Net zo makkelijk!

Een verpakking ontwerpen in Adobe Illustrator

Een verpakking kan je in je favoriete designprogramma ontwerpen of in onze online ontwerptool. Hier lees je hoe je een verpakking ontwerpt in Adobe Illustrator. Maak je gebruik van onze online ontwerptool? Scroll dan naar beneden voor de uitleg!

  1. Download de template via het tabblad ‘Aanleveren’
  2. Open de template in Adobe Illustrator
  3. Je ziet het uitgevouwen doosje. De oranje stippellijn is de afloop. Laat je ontwerp tot hier doorlopen, zodat met het snijden geen witte randen kunnen ontstaan. De zwarte lijn is het uiteindelijke afgewerkte formaat. De grijze stippellijnen geven de vouwlijnen aan. Onderaan kun je zien hoe het doosje er uiteindelijk uit ziet.
  4. Zorg dat je in de laag “Ontwerp” werkt en gebruik CMYK-kleuren. Let goed op waar bijvoorbeeld een venster of handvat wordt uitgesneden, zodat je daar geen belangrijk beeld of tekst plaatst.
  5. Exporteer je ontwerp naar PDF (zie “Stappenplan” in het template)

verpakkingen-ontwerpen-aanleveren-1-nl

Je ontwerp aanleveren

Als je verpakkingsontwerp klaar is, kan je deze aanleveren. Dit gaat net even anders dan bij een poster of flyer.

  1. Kies het formaat
  2. Kies het venster (afhankelijk van welke verpakking en of je dit wil)
  3. Kies je luxe afwerking
  4. Selecteer het aantal
  5. Klik op ‘eigen bestanden aanleveren’
  6. De uploadtool opent. Het rode gedeelte is de afloop, dat snijden we in het productieproces af. Zorg dat je ontwerp hierin doorloopt, zodat er geen witte randen kunnen ontstaan tijdens het snijden. De rode stippellijnen zijn de vouwlijnen. De blauwe lijnen zijn de stanslijnen, deze zie je bijvoorbeeld bij het venster. Zorg dat je op deze gedeeltes geen belangrijk tekst of beeld hebt staan.
  7. Upload je bestand
  8. Positioneer je ontwerp
  9. Bekijk het voorbeeld
  10. Tevreden? Klik op ‘aanleveren’!

verpakkingen-ontwerpen-aanleveren-2-nl

Een verpakking ontwerpen met onze online ontwerptool

Om een opvallende verpakking te ontwerpen heb je niet altijd een professioneel ontwerpprogramma nodig. Je kan het ook makkelijk en snel doen in onze online ontwerptool! Het resultaat is net zo professioneel en helemaal geschikt om te bedrukken.

verpakkingen-ontwerpen-aanleveren-3-nl

  1. Kies het formaat, het venster, je luxe afwering en het aantal
  2. Klik op ‘Online ontwerpen’
  3. Bij het openen van de ontwerptool zie je het uitgevouwen doosje. De rode gedeeltes zijn de afloop, dit wordt in het productieproces afgesneden. Zorg dat je ontwerp hierin doorloopt, zodat er geen witte randen kunnen ontstaan tijdens het snijden. De rode stippellijnen zijn de vouwlijnen. De blauwe lijnen zijn de stanslijnen, deze zie je bijvoorbeeld bij het venster. Zorg dat je op deze gedeeltes geen belangrijke tekst of beeld hebt staan.
  4. Upload een afbeelding
  5. Voeg een tekst toe
  6. Voeg een vorm toe
  7. Sla je ontwerp op
  8. Maak een deelbare link
  9. Bekijk het voorbeeld
  10. Tevreden? Klik op ‘aanleveren’!

Nu weet je hoe je verpakkingen ontwerpt én aanlevert. Heb je wat inspiratie nodig voor bijzondere designs en creatieve toepassingen? Check dan ook zeker ons blog over hoe je nóg meer uit je verpakking kunt halen.


  1. #Illustrator
  2. #Online ontwerpen
  3. #Ontwerptool
  4. #Tutorials
  5. #Verpakkingen
  6. #Printdeal klaslokaal

kathy-van-loon
Kathy van Loon

Medewerker bestandscontrole

Lees meer van Kathy van Loon

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.