peachshop-secondary

Kelly Collyns over kerstkaarten en ondernemen op Etsy

donderdag 17 december 2020

Het was een eigenaardig jaar, daar zijn we het allemaal over eens. Maar moeilijke en negatieve tijden kunnen ons ook positief beïnvloeden. En Kelly Collyns wist hoe ze dat moest aanpakken: ze zette een Etsy-shop op om leuke producten te verkopen, waaronder wenskaarten, stickers en totebags met haar eigen designs. Haar positive vibes en energie zijn besmettelijk en wij vroegen haar hoe ze dit allemaal voor elkaar kreeg.

Hi Kelly! Vertel eens wat over jezelf: wie ben je en wat doe je?

peachshop-featured-5 Mijn naam is Kelly Collyns. Ik ben 20 jaar oud en ben fulltime student. Aan Odisee Hogeschool studeer ik voor leerkracht lager onderwijs. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding en hoop dus binnenkort mijn diploma te behalen. Naast het studentenleven ben ik een heel creatief iemand, ik heb zo’n 6 jaar tekenacademie gedaan toen ik in de lagere school zat. In het middelbaar heb ik 4 jaar muziekschool gevolgd. Ik ben iemand die graag creëert, dit was dan ook de basis om mijn shop te starten.

Hoe kwam je op het idee om de webshop te starten?

peachshop-featured-4

Een jaar geleden kreeg ik van mijn ouders een iPad en Apple Pencil. Ik had al op sociale media de app ‘Procreate’ ontdekt. Met deze app kan je digitaal tekenen, schilderen, aan kalligrafie doen,… De mogelijkheden zijn oneindig. Ik vond dit heel interessant dus ben er mij verder in gaan verdiepen. De zoektocht op sociale media bracht me tot een hele community van kleine bedrijfjes die via hun iPad heel wat dingen ontwierpen en doorverkochten.

Dat bracht me op het idee om hier op mijn eigen manier mee aan de slag te gaan. Ik begon met stickers te ontwerpen en al snel kwam het idee om een Etsy-shop te openen: The Little Peach Shop.

Het werd een succes voor een startende shop! Ik wist dat ik meer en meer wou gaan verkopen, dus al snel kwamen er scrunchies en notepads bij. Nu met de feestdagen kwam ik op het idee om kerstkaarten te ontwerpen. Ik koos enkele quotes, lettertypes en mijn favoriete kleur, roze, kreeg ook een plaats binnen het thema.

peachshop-featured-3

Hoe combineer je deze webshop met je studies?

De webshop is opgestart tijdens de eerste lockdown, scholen waren gesloten dus had ik veel vrije tijd. In die periode kon ik de taken van de hogeschool en de webshop eenvoudig combineren. Nu is het weer wat drukker met schoolwerk, maar ik probeer tussen mijn studies door veel gebruik te maken van promotie via sociale media. Tijdens mijn stageperiodes valt sociale media wat op de achtergrond en probeer ik de focus te leggen op school, maar eenmaal dit voorbij is stop ik niet met nieuwe dingen creëren!

Waar haal je je inspiratie?

Voornamelijk via de community ’s op sociale media, die grotendeels uit kleine Amerikaanse bedrijfjes bestaan. Er zijn velen die hun ervaringen delen, tutorials posten over hoe ze iets in elkaar steken, enzovoort. Nu doe ik dit zelf ook in de hoop een inspiratiebron te kunnen zijn voor anderen.

Met de voorkennis en hulp van de community in Amerika heb ik verder gezocht naar producten die ik kan creëren voor hier in België. Dit vergt soms wat opzoekingswerk, maar daar haal je ervaring uit! Ik heb veel YouTube-video’s bekeken vooraleer ik zelf aan de slag ben gegaan.

Daarnaast zijn ook de apps TikTok, Pinterest en Instagram een grote inspiratiebron geweest. Op deze platformen vind je veel small business owners die hun ervaringen delen, ideeën meegeven,…

peachshop-featured-2

Maar naast deze platformen komt de creativiteit ook uit mijzelf. Ik ben graag bezig met dit soort dingen; een kleurenpalet samenstellen, dingen creëren, sociale media onderhouden, interactie hebben met klanten,… Zoals velen van mijn familieleden zeggen: 'Je moet iets doen wat je graag doet, alleen zo hou je het vol.’ Ik kan het niet beter verwoorden, ik doe dit met hart en ziel en hoop dit nog heel lang te mogen doen.

#laatzienwiejebent

Ben je zelf ook creatief aan de slag gegaan in 2020? En wil je een gepersonaliseerde trui, polo of tshirt winnen? Deel dan jouw ontwerpen op sociale media met hashtag #laatzienwiejebent. En wie weet prijkt jouw inspirerend verhaal binnenkort ook op onze blog!


  1. #Marketing
  2. #Design
  3. #Kerst

Céline Canon

Copywriter

Lees meer van Céline Canon
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified