secondary visitekaartjes-tips-trucs

Zelf visitekaartjes maken; tips, trucs en de beste gratis tools

woensdag 8 januari 2020

Zelf visitekaartjes ontwerpen… het klinkt als een fluitje van een cent. Toch lijkt het in de praktijk af en toe op het fluiten van de WK-finale. Onze klantenservice wordt namelijk dagelijks het vuur aan de schenen gelegd met vragen als: welke formaat visitekaartje moet ik kiezen? In welk programma moet ik mijn visitekaartje ontwerpen? En welk materiaal moet ik hebben? In dit blog helpen we je op weg naar de allerbeste visitekaartjes met tips, trucs en gratis tools.

Het formaat van een visitekaartje

Dat is de eerste vraag die wij je stellen op onze website: welk formaat visitekaartje wil je hebben? De standaard maat voor visitekaartjes is 85 x 55 mm. Althans…in België. Want geloof het of niet, er zijn maar liefst 53 landen met een andere standaard maat voor visitekaartjes. Maak je een kaartje om uit te delen op een beurs in het buitenland? Check dan even in de tabel welk formaat je nodig hebt!

afb visitekaartjes-tips-trucs-1

Voorbeeld visitekaartjes

Gaan standaard visitekaartjes bij jou per direct de prullenbak in? Laat een onuitwisbare eerste indruk achter en val op met een afwijkend formaat visitekaartje. Het standaard visitekaartje zien we misschien wel té vaak. Door te spelen met de grootte en de vorm van je visitekaartje val je direct op. Hier wat voorbeeld visitekaartjes om je inspiratie op gang te brengen.

afb visitekaartjes-tips-trucs-2

Via dit formulier kan jij al je originele wensen voor afwijkende visitekaartjes kwijt. Je krijgt gratis en vrijblijvend van ons te horen wat het kost om écht op te vallen met je visitekaartjes.

Het materiaal van een visitekaartje

Heb je een passend formaat gevonden? Dan kunnen we door naar het materiaal. Het materiaal van je visitekaartje bepaalt voor een deel de uitstraling van je zaak. Kies dus niet zomaar wat. Zorg dat het materiaal aansluit bij je vakgebied en de huisstijl van je bedrijf.

afb visitekaartjes-tips-trucs-3

Papieren visitekaartje

Papier is de standaard. Maar ook met de standaard kan je iets creëren dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Leef je helemaal uit op het design, of werk met rillijnen en vormen om een uniek visitekaartje te creëren.

Plastic/PVC visitekaartjes

Als je PVC visitekaartjes laat drukken, weet je zeker dat je een kaartje hebt dat opvalt in de wereld van visitekaartjes! PVC visitekaartjes zijn gemaakt van stevig plastic en af te werken met een dubbelzijdig mat- of glanslaminaa. Ze kunnen dus wel tegen een stootje. Een PVC visitekaartje heeft het uitzicht van een creditcard of bankpas en zal dus met dezelfde aandacht behandeld worden. Profiteer daarvan en laat een onkreukbare indruk achter!

Transparante visitekaartjes

Met transparante visitekaartjes laat je direct doorschemeren wat je doet. Zo doet een fotograaf dat bijvoorbeeld.

afb visitekaartjes-tips-trucs-4

Spot UV visitekaartjes

Strak, elegant, zwart op zwart en toch je boodschap uitlichten kan met Spot-UV. Het ziet er super gelikt uit. Let wel even goed op bij het aanleveren van je ontwerp! Ben jij van plan om te kiezen voor Spot-UV visitekaartjes? Check dan hier de aanleverspecs. Of bekijk deze Printdeal klaslokaal video waarin Kathy je stap voor stap uitlegt hoe je Spot-Uv toepast op jouw ontwerp.

Visitekaartjes zelf maken

Als professioneel designer weet je precies wat je gaat ontwerpen en welke software je daarvoor gebruikt. Ben je nu zelf niet echt zo’n pro en ga je aan de slag met je eigen visitekaartje? In dit blog vind je allerlei gratis en goedkope alternatieven voor de professionele software van Adobe. Je kunt je visitekaartje ook super eenvoudig zelf ontwerpen op onze website. Je kan namelijk gratis visitekaartjes maken in onze editor.

#laatzienwiejebent?

Je weet nu precies wat voor een formaat visitekaartje je nodig hebt, welk materiaal je kan kiezen en waar je een ontwerp kan maken. Ga je aan de slag met een vet ontwerp, een origineel formaat of een bijzonder materiaal? Post een foto van je drukwerk op social media met de hashtag #laatzienwiejebent, en maak kans op € 100,- druktegoedJouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.