soldensec

Opvallen tijdens de solden: 6 eyecatchers in de winkelstraat!

zondag 26 mei 2019

Tijd om de laden van je kassa’s te smeren: de soldenperiode staat weer voor de deur! Dat betekent dat heel wat klanten vol overgave jagen op de koopjes in jouw zaak. Tenminste: als jij voldoende opvalt in het winkelgeweld. Geen zorgen: met onze tips steek jij met kop en schouders uit boven de concurrentie in de winkelstraat.

1. Opvallen met vlaggen

vlaggen In een winkelcentrum is het gezellig overdekt shoppen. Maar het is ook een prikkelrijke omgeving waar het moeilijk kan zijn om op te vallen. Hoe val je dan nog op als ieder oppervlak al behangen is met reclame-uitingen? Door je boodschap aan het plafond te hangen! Vlaggen met een open zoom vallen sierlijk en wiegen zachtjes in de wind met jouw boodschap.

2. Spannende spandoeken

spandoeken3 spandoeken2 Dat je met een spandoek groots opvalt, is voor jou geen verrassing meer. Desondanks kan jij je doelgroep er nog steeds mee verrassen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een bijzonder formaat, een opvallende locatie of een eye-catching design. Deze voorbeelden delen die drie eigenschappen allemaal: ze zien er cool uit, hangen op verrassende plekken of zijn zo groot dat ze niet te missen zijn.

3. De sierlijke functie van…papieren tassen

tasjes Papieren tasjes zijn een superpraktische manier om je klant met jouw product de straat op te sturen. Maar wist je dat papieren tasjes ook een verrassende manier zijn om je zaak aan te kleden? Bedruk ze met je logo of een bijzonder design en verfraai je zaak ermee! Je bevestigt ze simpel met tape aan paspoppen, hangt ze op met doorzichtig draad aan je plafond of gebruikt ze zelfs als bijzondere lampenkappen.

4. Plakken maar (met buitenstickers!)

stickers2 stickers Natuurlijk ken je stickers! De plakkerige reclamemakers behoren al tientallen jaren tot het promotieassortiment van iedereen die wat te verkopen heeft. Toch weten deze plakkerige vrienden nog te verrassen met steeds nieuwe toepassingen. Maak bijvoorbeeld een patroon dat doorgaat in het straatbeeld. In deze voorbeelden komen de gele stippen en druppels terug op de stoep en het straatmeubilair. Opvallen gegarandeerd!

5. Reclameborden: meer verschijningsvormen dan een kameleon

reclamborden2 reclameborden1 Super-sized prijskaartjes, levensgrote letters of spraakbubbels die direct uit de strips lijken te komen: reclameborden geven je meer vrijheid dan je denkt. Natuurlijk kun je een ouderwets rechthoekig reclamebord maken met jouw uiting. Maar in deze voorbeelden zie je dat het creatiever kan, met op vorm gesneden reclameborden. Je ontwerpt niet alleen de bedrukking, ook de vorm kun jij bepalen!

6. Kleine stickers, groot effect

kleine-stickers Eén kleine sticker is een goede manier om een pakketje of een verpakking eigen te maken. Maar om de aandacht van het winkelend publiek te trekken? Niet echt. Tientallen stickers dan? Een geweldige eyecatcher. Zoals een tv met miljoenen kleine beeldpuntjes fantastische films kan laten zien, kan jij met tientallen of misschien wel honderden stickers prachtige creaties maken. Zoals de jurk van deze paspop: een prachtige manier om kortingen op je kledingcollectie aan te kondigen!

Hoe verras jij klanten met de aankleding van je winkel? We zijn benieuwd naar je creativiteit. Deel je voorbeelden in de comments!

[ blog-banner-NL ]


  1. #Inspiratie

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.