We verwachten grote drukte bij onze bezorgdiensten. Voorkom vertraging van je bestelling en bestel op tijd! Bekijk hier onze slimme besteltips.

431-templates-secondary

Laat jouw folderontwerp aan ons over met 6 x gratis voorbeeld folders

zaterdag 5 oktober 2019

Folders waren en zijn onverminderd populair. Want geloof het of niet, met een fysieke folder is je bereik dubbel zo hoog als met een digitale folder. Besef wel: je verhaal kan nog zo sterk zijn, zonder een oogstrelend folderontwerp verdwijnt je gevouwen vriend binnen no time in de papierbak. Dus nu is het tijd om die creatieve hersenhelft wakker te schudden. Het is design time! Is vormgeven niet je sterkste kant en heb je geen vormgever in je vriendenkring? Met een paar simpele templates kan ook jij jezelf een designer noemen. Gebruik een van deze gratis foldervoorbeelden als basis voor je eigen ontwerp. Exact overnemen mag natuurlijk ook ;).

Voorbeeld folder schoonheidssalon: hou het fris en minimalistisch

431-templates-1-featured Denk je aan een schoonheidssalon dan ruik je de bloemige luchtverfrissers en hoor je de ontspannende deuntjes al in je hoofd. En dat ontspannen gevoel is precies wat jouw folder moet uitstralen. Een krachtig folderontwerp is niet per definitie opvallend. In dit geval gebruik je juist het best neutrale kleuren en rustige beelden. Orden je behandelingen overzichtelijk met minimalistische iconen zodat je klanten meteen hun behandeling kunnen aanwijzen aan je balie.

[Download voorbeeld folder schoonheidssalon]

Voorbeeld folder verzorgingshuis : geef je lezer een warm welkom

431-templates-2-featured Geef nieuwe bewoners direct een warm welkom met een mini-rondleiding. Een eerste indruk krijg je namelijk maar een keer. Dus gooi alles uit de kast en laat zien wat je in huis hebt! Pronk met je toppersoneel, gezellige bewoners en wekelijkse activiteiten. Zo heb je binnen no time een wachtrij voor je deur bij de open dag. Maak de lay-out speels en gebruik een leesbaar lettertype zodat de tekst voor elke brilsterkte leesbaar is ;).

[Download voorbeeld folder verzorgingshuis]

Voorbeeld folder huisartsenpraktijk: kies voor luchtige inhoud en illustraties

431-templates-3-featured Als huisartsenpraktijk doe je er alles aan om het je patiënten zo comfortabel mogelijk te maken. Dat wil zeggen: frisse kleurtjes op de muur? Frisse kleurtjes op je folder! Vrolijk het folderdesign extra op met sprekende illustraties. Jouw bezoek komt voor de meest uiteenlopende zaken. Informeer je lezer daarom met zinvolle, algemene informatie, zoals ‘Vijf tips tegen een winterdip’ en ‘Hoe ontloop ik de griepepidemie?’. Met deze luchtige, praktische informatie heeft niemand dat uitlopende spreekuur in de gaten.

[Download voorbeeld folder huisartsenpraktijk]

Voorbeeld folder kinderopvang: informeer spelenderwijs

431-templates-4-featured Maak een grote beleving van je folder door een kijkje te geven in het dagelijkse leven van jouw kinderdagverblijf. Voeg hiervoor speelse elementen toe aan het ontwerp: verfstrepen, krijtjes en blokkentorens. Allesbehalve strakke lijnen en stoffige kleuren. Gebruik speelse illustraties om bepaalde onderwerpen van elkaar te splitsen, zoals het personeel, tarieven, introductie en unique selling points.

[Download voorbeeld folder kinderopvang]

Voorbeeld folder takeaway restaurant: laat die magen knorren met kleurtonen

431-templates-5-featured ‘Voor mij een nummertje negen en elf, alstublieft’ klinkt natuurlijk niet heel chic. En dat terwijl jij als restauranthouder verse, duurzame gerechten aan huis bezorgt? Tijd om jouw merknaam naar het volgende niveau te brengen! Laat zien wat je allemaal in huis hebt met een stijlvolle folder. Voorkom een warrige indruk met een wirwar aan foto’s en creëer eenheid door te werken met één smakelijke foto. Bij voorkeur een van jouw bestsellergerechten. Gebruik in de rest van je folder kleurtinten die voorkomen in die foto.

[Download voorbeeld folder takeaway restaurant]

Voorbeeld folder pedicure: ga footloose met foldercontouren

Pedicure-Mockup-Engels Voeten hebben niet bepaald een sexy imago. Maak je ontwerp daarom vooral niet te grafisch en laat juist de contouren van je folder spreken. Verder gelden dezelfde regels voor de inhoud als bij een schoonheidssalon: hou het fris en minimalistisch. Gebruik dus vooral simpele illustraties en frisse kleuren. Let op: contour gesneden folders bieden wij niet standaard aan via onze website. Hiervoor vraag je een offerte aan bij ons salesteam.

[Download voorbeeld folder pedicure]

Folders als marketingbom

De foldermonitor concludeert: ’Folders zijn een miljoenenbusiness.’. Wanneer je alle voordelen leest, kan je dat alleen maar beamen. Nu is het tijd om ook uit te zoeken hoe je jouw folder presenteert. Hierna plaats je de bestelling en voeg je je ontwerp toe. Ben jij geen handige Harry met ontwerpprogramma’s? Via onze online ontwerptool maak je heel simpel en snel je eigen professionele folderontwerp!

Met alle tips en tricks, handige onderzoekscijfers en aanpasbare foldertemplates heb je nu de perfecte cocktail voor een fantastische folder. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw ontwerp. Heb je een van deze templates gebruikt? Of heb je die Wacom pen alle hoeken van je beeldscherm laten zien? Deel je ontwerp in de comments of social media met #laatzienwiejebent!


  1. #Folders
  2. #Inspiratie

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.