Folders-secondary2

Keuzehulp: een folder maken die verkoopt

zondag 11 maart 2018

Leestijd: 4min

Je wil folders bestellen, kruipt achter je computer, vindt ons assortiment en ziet: zeventien manieren van aanleveren, zeven verschillende manieren van vouwen en vier verschillende papiersoorten. Dan duizelt het even! In dit blog helpen wij jou de perfecte folder samenstellen. Want een persoonlijke folder drukken, met de juiste informatie op een herkenbare manier gebracht, is nog steeds een perfecte manier om jezelf te presenteren.

Een folder ontwerpen: het formaat

Een folder drukken kan natuurlijk pas als je weet hoe groot de folder moet zijn. Daarom is de eerste vraag die je stelt: welk formaat? Je hebt de keuze uit verschillende formaten, variërend van A3 tot A7. Ga hierbij uit van het eindformaat van je folder. Maar welke formaten zijn nu geschikt voor wat?

  • A7: Het kleinste formaat folder. Handig om uit te delen op je beurs of bijvoorbeeld als plattegrond voor een beurs of evenement.
  • A6: Dit is nogsteeds een lekker formaat om op evenementen uit te delen. Je kan er wat meer info op kwijt dan een A7, maar blijft handzaam.
  • A5: Het aanbevolen formaat, A5 is het voordeligst qua prijs, heeft al veel ruimte voor informatie en is nog prima mee te dragen in een tas.
  • A4: Het A4 formaat is minder handzaam. Je kan er wel veel informatie op kwijt. Gebruik deze folder als een brochure net te veel is.
  • A3: De grootste folder in ons assortiment. Verkoop je grote spullen zoals auto's, boten of huizen? Dan is dit je formaat!

Een folder drukken met de juiste oriëntatie

Wil je een statig staande folder? Of mag het allemaal wel eens liggen? Denk goed na over welke oriëntatie het beste past bij je boodschap. Zo kan je plattegronden het best liggend plaatsen, lijstjes staand of de oriëntatie aanpassen op dat van je afbeeldingen. Niet alle formaten zijn beschikbaar in beide oriëntaties. Is dit niet het geval maar wil je de folder wel zo bestellen? Neem dan zeker contact op met onze customer service.

Een folder maken die kan vouwen

Een folder wordt gedrukt op papier. Papier kan je op ontelbare manieren in elkaar vouwen. De meest voorkomende manieren van vouwen zie je hier onder in de afbeelding. Heb je het nodig om te visualiseren? Check dan even de video’s over vouwwijzen. Let goed op en word een expert in papierformaten, vouwwijzen en technieken.

Folders-featured-vouwwijzes

Het materiaal maakt de folder

Zoals de kleren de man maken, maakt het materiaal de folder. De uitstraling die het papier van je folder heeft bepaalt voor een deel de uitstraling van je boodschap en je onderneming. Denk daarom goed na wat het papier van je folder uit moet stralen. Dit zijn de papiersoorten voor folders en de belangrijkste verschillen:

Houtvrij gesatineerd mc

Een prachtige, glanzende materiaalsoort. Deze gestreken kwaliteit papier heeft een gladde structuur en is uitermate geschikte voor full color afbeeldingen.

Houtvrij mat mc

Een mooie, matte materiaalsoort. Gestreken papier heeft een gladdere structuur en is uitermate geschikte voor full color afbeeldingen.

Houtvrij offset

Deze papiersoort heeft een ruwe structuur en is goed te vouwen en beschrijven.

Houtvrij natuurkarton wit

Deze wat ruwere, ongestreken papiersoort heeft een uitstekende hechting bij belijming.

Een folder maken op het juiste gewicht

Wat is het juiste gewicht voor jouw folder? Dat is een moeilijke vraag. Allereerst hangt dit af van je gekozen materiaal. Niet alle papiersoorten zijn in dezelfde gewichten verkrijgbaar. Dit zijn de mogelijkheden per papiersoort op een rijtje:

  • Houtvrij gesatineerd mc (glanzend): 135, 170 of 250 g/m²
  • Houtvrij mat mc: 170, 300 en 400 g/m²
  • Houtvrij natuurkarton wit: 300 g/m²
  • Houtvrij offset: 170 g/m²

Houd er rekening mee dat een dik papier altijd luxer oogt dan dun papier. Het vouwt daarentegen wel moeilijker. Wil jij een folder die een aantal keer gevouwen wordt? Kies dan voor een dunner papier! Hoeft je folder maar een keer gevouwen en wil je kwaliteit uitstralen? Kies dan voor dikker papier.

Folders-featured-verzamel (1)

De perfecte afwerking voor je folder

Een onafgewerkte folder is een optie. Om je folder zo voordelig mogelijk te houden kies je hiervoor. Maar wanneer kies je wel voor een afwerking? En welke afwerking heb je dan nodig?

Dubbelzijdig glanslaminaat

Drukwerk lamineren met glanslaminaat. Je folder gaat er van glanzen en laat afbeeldingen nog beter uitkomen. Licht weerkaatst goed op het oppervlak. Die prachtige schittering, gecombineerd met de spetterende kleuren, laten je folder stralen.

Dubbelzijdig matlaminaat

Een matlaminaat glimt je juist niet tegemoet. Kleuren worden mooi weergegeven, maar een stuk ingetogener dan onder een glanslaminaat. Licht weerkaatst er ook bijna niet op. Matlaminaat geeft je drukwerk een fijn gevoel en een chique uitstraling.

#Laatzienwiejebent

Voordat je overgaat op folders drukken, is het goed om precies te weten wat je wil. Door na te denken over alle bovengenoemde opties geef je je folder de uitstraling die je zoekt. Ga aan de slag met een folder zelf maken, post een foto van je drukwerk op social media met de hashtag #laatzienwiejebent, en maak kans op € 100,- druktegoed.Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.