438-secondary

Duurzaam drukwerk: milieuvriendelijke papiersoorten

dinsdag 6 november 2018

Bij het maken van papier zijn natuurlijke grondstoffen onmisbaar. Niemand is erbij gebaat die bronnen volledig uit te putten: de wereld wordt er niet beter op en wij zouden nog maar weinig te bedrukken hebben. Dus gaan we zo duurzaam mogelijk om met die grondstoffen. En hebben we een categorie milieuvriendelijk papier die daar volledig op gericht is.

Biotop naturel

afb milieuvriendelijke-papiersoorten biotop

Papier begint altijd met hout. Dat is voor Biotop naturel niet anders. Voor Biotop worden echter geen verse bomen gebruikt, maar houtresten uit zagerijen. Het papier is op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van ‘gewoon’ papier, hoewel het minder wit is dan gewoon bankpost wit. Je kunt het gebruiken voor je normale huisstijldrukwerk: druk er je visitekaartjes op, gebruik het als briefpapier, bedruk enveloppen of maak er with compliments cards mee.

100% recycled papier

afb milieuvriendelijke-papiersoorten recycled

Papier dat aan zijn tweede (of derde, of vierde) leven toe is: dat is ons 100% recycled papier. Bekijk het papier eens goed en je ontdekt dat de vezelstructuur duidelijker is dan in niet gerecycled papier. Ook is het iets minder fel wit en heeft het een wat warmere uitstraling. 100% recycled papier gebruik je bijvoorbeeld voor brochures.

Houtvrij natuurkarton

afb milieuvriendelijke-papiersoorten natuurkarton

De stevige jongen van onze Milieuvrienden is het houtvrij natuurkarton wit. ‘Houtvrij’ betekent hier dat de lignine uit dit papier verwijderd is. Lignine is een soort hars die papier normaal gesproken laat vergelen. Het hout dat voor dit papier gebruikt wordt is verkregen uit duurzaam beheerde bossen. Houtvrij natuurkarton is een veelzijdig materiaal dat je bijvoorbeeld inzet voor visitekaartjes, with compliments cards, flyers, folders en offerte-/presentatiemappen.

Wil je deze materialen eens persoonlijk aan de tand voelen? Of ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben? Al onze papieren, materialen en afwerkingen vind je in de Monstermap. Bestel hem hier gratis.


  1. #FSC
  2. #Samplebox

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.