secondary milieuvriendelijke-papiersoorten

Duurzaam drukwerk: milieuvriendelijke papiersoorten

dinsdag 10 oktober 2023

Bij het maken van papier zijn natuurlijke grondstoffen onmisbaar. Niemand is erbij gebaat die bronnen volledig uit te putten: de wereld wordt er niet beter op en wij zouden nog maar weinig te bedrukken hebben. Dus gaan we zo duurzaam mogelijk om met die grondstoffen. En hebben we een categorie milieuvriendelijk papier die daar volledig op gericht is.

PaperWise

Papier gemaakt van afval? Dat is PaperWise! PaperWise bestaat voor 100% uit landbouwafval, waardoor er geen bomen gekapt worden voor de productie. En het papier doet niet onder voor regulier papier. Het is stevig, lasergeschikt, ongestreken, te bestempelen én te beschrijven. Daarnaast is het ook nog iets dikker dan regulier papier.

Het papier is biologisch afbreekbaar en voedselveilig. PaperWise Naturel heeft een lichtbruine kleur. PaperWise Wit is helderwit. Door de twee verschillende kleuren is er altijd een variant die past bij jouw ontwerp. Je gebruikt PaperWise bijvoorbeeld voor het bedrukken van voedselverpakkingetiketten of voor stickers op rol. Voor flyers en visitekaartjes werkt het ook uitstekend.

afb-1

Biotop naturel

Papier begint altijd met hout. Dat is voor Biotop naturel niet anders. Voor Biotop worden echter geen verse bomen gebruikt, maar houtresten uit zagerijen. Het papier is op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van ‘gewoon’ papier, hoewel het minder wit is dan gewoon bankpost wit. Je kunt het gebruiken voor je normale huisstijldrukwerk: druk er je visitekaartjes op, gebruik het als briefpapier, bedruk enveloppen of maak er with compliments cards mee.

100% recycled papier

Papier dat aan zijn tweede (of derde, of vierde) leven toe is: dat is ons 100% recycled papier. Bekijk het papier eens goed en je ontdekt dat de vezelstructuur duidelijker is dan in niet gerecycled papier. Ook is het iets minder fel wit en heeft het een wat warmere uitstraling. 100% recycled papier gebruik je bijvoorbeeld voor brochures.

afb milieuvriendelijke-papiersoorten-2

Houtvrij natuurkarton

De stevige jongen van onze Milieuvrienden is het houtvrij natuurkarton wit. ‘Houtvrij’ betekent hier dat de lignine uit dit papier verwijderd is. Lignine is een soort hars die papier normaal gesproken laat vergelen. Het hout dat voor dit papier gebruikt wordt is verkregen uit duurzaam beheerde bossen. Houtvrij natuurkarton is een veelzijdig materiaal dat je bijvoorbeeld inzet voor visitekaartjes, with compliments cards, flyers, folders en offerte-/presentatiemappen.

afb milieuvriendelijke-papiersoorten-3

Environment papier

Environment papier is een papiersoort die voor minimaal 30% uit gerecyclede vezels bestaat. Het is licht gespikkeld en heeft daardoor een duurzame uitstraling. Het papier is beschrijfbaar én bestempelbaar, maar niet lasergeschikt. Het papier is te verkrijgen in Environment Wit, Environment Berk en Environment Kraft.

Door de verschillende kleuren kan je het perfect inzetten voor verschillenden middelen. Bijvoorbeeld voor flyers of gepersonaliseerde kaarten.

Wil je deze materialen eens persoonlijk aan de tand voelen? Of ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben? Al onze papieren, materialen en afwerkingen vind je in de Monstermap. Bestel hem hier gratis.


  1. #Samplebox

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.