secondary city-dressing 1

De stad is je canvas: 9 voorbeelden van city dressing waar je mond van open valt

zondag 5 mei 2019

Stel: je organiseert een gigantisch event. Hoe krijg jij de locatie dan zo snel mogelijk gevuld? Hoe vertel je de hele stad wat jij gepland hebt? Door letterlijk van de daken te schreeuwen wat er te beleven valt. Betrek de stad bij je promotie! City dressing is de aankleding rond je event of activiteit. Buitenreclame, die de stad alvast in de sfeer moet brengen. Om je wat bekender te maken met dit fenomeen hebben we een paar hele creatieve en bovenal opvallende voorbeelden voor je verzameld.

1. Brussels Bright Festival

featured brusselsbright Een parcour vol artistieke en interactieve lichtinstallaties doorheen de Brusselse binnenstad en meer dan 180.000 bezoekers. Dat toont wel aan hoe tof men lichtjes in de stad vindt. Moet je nagaan wat het doet als jij dit inzet als city dressing rond je evenement of campagne!

2. Raamstickers van hier tot Tokyo

city-dressing-gevelbestickering Van hier tot Tokyo, maar dan de hoogte in! Raamstickers op een hoog pand zijn perfect om iedereen al van ver te laten weten dat jouw evenement er aankomt.

3. Wrap iets

christo wrap Is het niet raar dat iets extra opvalt als je het opzichtig verbergt? Die vlieger gaat in dit geval wél op. Leef je uit met vlaggendoek en pak je pand in. Zeker weten dat je boodschap bij de hele stad in het oog springt.

4. Foodhall Rotterdam

Foodhall-Rotterdam Ben je al eens bij onze noorderburen in de foodhall van Rotterdam geweest? Dan is het je vast wel opgevallen: de aankleding van het plafond is een fantastisch schouwspel. Stel je eens voor dat jouw evenement er zo fantastisch bijhangt? Volle zalen gegarandeerd!

5. Grijze muizen in Antwerpen

featured antwerpen Een van de meest logische keuzes voor city marketing is het benutten van elektriciteitskastjes. Dat dacht ook de stad Antwerpen. De Antwerpse nutskasten die letterlijk een grijze muis in het straatbeeld zijn, krijgen sinds 2011 op verschillende plaatsen in de stad een creatief kleedje. Ga zelf ook aan de slag in je gemeente of stad! Beplak ze, wrap ze, of pak ze in met PVC en laat iedereen weten van je event.

6. Lang leve Mondriaan

Mondriaan2 In 2017 vierden onze noorderburen 100 jaar Mondriaan. Het stadhuis van Den Haag werd toen helemaal in stijl gebracht. Opvallen deed het zeker. Zo kon de jubileumviering je maar moeilijk ontgaan!

Mondriaan

Wil jij een event promoten met levendige kleuren? Maar wil je niet direct een heel gebouw inpakken? Kleed dan een straat aan met makelaarsborden! Subtiel opvallend en lekker makkelijk te realiseren.

7. Stationsatletiek

Station-Atletiek Klaar voor de start? Go! Op een beetje station zien duizenden mensen je boodschap. Maar die blijft natuurlijk helemaal goed hangen als hij in sync is met de functie van de openbare ruimte. Zie het maar eens voor je: iemand die in volle sprint de trap af komt om zijn metro te halen.

8. Scoren gegarandeerd

Nationale-Nederlanden ek Heb jij nog wat wolkenkrabbers in de randstad beschikbaar voor jouw promotie? Dan hebben wij nog wel wat raamstickers! Een ding is zeker: een levensgrote Edgar Davids scoort altijd!

9. Aju Paraplu!

Paraplu-city-dressing Deze heb je misschien zelf wel eens gezien. De paraplu's die er in de zomer voor zorgen dat iedereen droog blijft tijdens een regenbui. Superopvallend en enorm effectief, want: iedereen vindt dit gezellig, toch?


  1. #Design
  2. #Events

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.