• Altijd de beste deal
  • Snel, sneller, snelst!
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
De 5 beste websites voor gratis afbeeldingen

De 5 beste websites voor gratis afbeeldingen

Kevin Metsuplaatste dit bericht inDesignFriday, April 6, 2018

Ontwerpers hebben afbeeldingen nodig. Of je nu websites, flyers of boeken ontwerpt. Een afbeelding is een terugkerend element op bijna elk stukje drukwerk. Het vinden van een goede afbeelding kan écht een lastig proces zijn. Daarnaast moet je ook nog op de hoogte zijn van de regels rondom rechten. Om je het leven aangenamer te maken, geven wij je in dit blog de vijf beste websites voor je gratis afbeeldingen en designs.

Om het voor jou makkelijk te maken om de verschillende sites met elkaar te vergelijken, hebben we alle pagina’s dezelfde zoekopdracht gegeven, namelijk: posters. Zo ontdek je het verschil tussen de afbeeldingen per website.

Pixabay.com

322-5xgratisfotos-featured-pixabay Meer dan 1,3 miljoen afbeeldingen en video’s, gedeeld door een genereuze community. Zoeken wordt je makkelijk gemaakt doordat je makkelijk filtert op foto’s, illustraties, vectoren of video’s. Als je hier niets vindt dan zoek je: of iets in een bizarre niche, of je bent te kritisch!

Pexels.com

322-5xgratisfotos-featured-pexels Ruim 40.000 foto’s, fijn getagged en makkelijk op te zoeken via de zoekbalk. Weet je niet precies wat je zoekt? Check dan de pagina ‘ontdekken’ eens!

Stocksnap.io

322-5xgratisfotos-featured-stocksnap Stocksnap bestaat voor jouw gemak. Hier snappen ze namelijk hoe frustrerend het is om door ellenlange pagina’s met onbruikbare afbeeldingen te scrollen. Daarom geven ze je een heldere zoekstructuur met hoge kwaliteit foto’s.

Unsplash.com

322-5xgratisfotos-featured-unsplash Unsplash.com is een website met een grote bibliotheek aan mooie fotografie. Ben je echt op zoek naar een mooie foto van iets of iemand? De kans dat er een foto tussen zit die je nodig hebt is groot!

PNGtree.com

322-5xgratisfotos-featured-pngtree Heb jij ook zo'n hekel aan het vrijstaand maken van je afbeeldingen? Check dan PNGtree eens: een enorme databank vol vrijstaande afbeeldingen en designs met transparanties erin.

#Laatzienwiejebent

Heb jij een van deze sites gebruikt voor je ontwerp? Deel het resultaat met ons! Wij zijn gek op creatief werk van jullie en je kan er ook nog eens mee winnen. Post een foto van je uiteindelijke drukwerk op social media. Gebruik #laatzienwiejebent en win € 100,- drukwerktegoed.

Fotografen en designers zijn ook mensen die werken voor brood op de plank, dus onthoud: everytime you steal a picture, a puppy dies!


Kevin Metsu

Content Marketeer

Lees meer van Kevin Metsu
Klantenservice