secondary de-29-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties

De 27 beste website voor gratis vectorafbeeldingen

zaterdag 17 oktober 2020

Een fantastische foto, een mooie illustratie: dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, hoeven we jou niet te vertellen. Maar misschien heb je niet altijd de tijd om een toffe illustratie te maken. Of ben je gewoon niet zo sterk in illustreren. Geen probleem, wij hebben de oplossing. Deze 27 sites met gratis vectorafbeeldingen helpen je verder!

Freepik

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties freepik Op Freepik.com vind je meer dan 400.000 gratis vectorillustraties voor jouw designs. Door de uitgebreide filtermogelijkheden vind je snel het resultaat voor jouw design.

Naar Freepik

Free Vector

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties freevector De prijs voor duidelijkste url gaat vast naar deze site. Want op FreeVector.com vind je precies wat de naam doet vermoeden: superveel gratis vectorart. Maak een account aan en download duizenden ontwerpen in alle gangbare bestandsformaten.

Naar Free Vector

VectorStock

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vectorstock VectorStock is een professionele site vol betaalde vectorafbeeldingen. Gelukkig hebben ze ook een uitgebreid assortiment aan gratis vectorafbeeldingen. Ook daar vind je voldoende mooie illustraties!

Naar VectorStock

Vecteezy

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vecteezy Voor de verandering eens een Nederlandstalige site die je op weg helpt naar de beste gratis vectoren. Vecteezy biedt je toegang tot miljoenen bestanden.

Naar Vecteezy

Vector4Free

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vector4free Met een slogan als ‘Free vectors for everyone’ heb je onze aandacht. Terecht, blijkt: op Vector4Free vind je duizenden vectoren die je per categorie kunt doorzoeken.

Naar Vector4Free

Pixabay

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties pixabay Op Pixabay vind je bijna twee miljoen rechtenvrije afbeeldingen. En een heel groot deel daarvan bestaat uit vectorillustraties. De afbeeldingen kun je vrij gebruiken, ook voor commerciële doeleinden.

All Free Download

Toegegeven: op het eerste oog ziet All Free Download eruit alsof het vers uit een tijdcapsule uit het jaar 2000 komt. Maar dat maakt de site goed met wat hij te bieden heeft: 233.159 vectorillustraties in ai, eps, cdr of svg.

Naar All Free Download

unDraw

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties undraw Veel van de gratis vectorsites zijn grote verzamelbakken van verschillende designs. Op unDraw pakken ze het iets anders aan: alle illustraties hebben dezelfde, strakke stijl. Smaakvol!

Naar unDraw

Brands of the World

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties brands-of-the-world Een klassieker: Brands of the World is al jarenlang the place to be als je een logo van een bestaand merk of product nodig hebt. In de meeste gevallen beschikbaar als handig vectorbestand dat je overal kunt gebruiken.

Naar Brands of the World

123 FreeVectors

‘s Werelds grootste verzameling aan gratis vector graphics, beloven de makers. We hebben het niet nagetelt, maar het zijn er absoluut erg veel.

Naar 123 FreeVectors

Pixeden

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties pixeden Op Pixeden vind je vectoren die je direct in Illustrator kunt gebruiken verpakt in handige themasets. Halloween, kids of retro: het is een kleine greep uit de honderden vectorillustraties op de site!

Naar Pixeden

Vector.me

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vectorme ‘Snel, vector me!’. Ondanks dat ik al heel wat jaartjes in de reclame rondloop, heb ik deze kreet nog niet eerder gehoord. Toch een catchy naam voor deze site, die je bijna 80.000 vectorillustraties in .ai, .svg, .eps en .cdr aanbiedt.

Naar Vector.me

Pimp my Drawing

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties pimp-my-drawing Ben jij ook niet zo’n ster in het tekenen van mensen? Dan kun je op Pimp my Drawing je hart ophalen: een uitgebreide bibliotheek met vectorillustraties van personen die je in jouw design kunt gebruiken.

Naar Pimp my Drawing

Vexels

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vexels Vexels biedt je kant-en-klare vectorillustraties aan die klaar zijn om direct af te drukken op bijvoorbeeld T-shirts, boekjes of posters. Natuurlijk kun je ze zelf ook nog naar smaak aanpassen.

Naar Vexels

Retro Vectors

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties retro-vectors Beleef je een heftige periode van nostalgie? Of vind je het geïllustreer van weleer net wat mooier dan het tekenwerk anno nu? Leef je dan uit op Retro Vectors. Je vindt er honderden illustraties uit verschillende periodes in het verleden.

Vectorportal

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vectorportal De snelste weg naar duizenden vectorillustraties is via Vectorportal. Al sinds 2005 serveren zij je de lekkerste gratis illustraties om in jouw designs te gebruiken.

Naar Vectorportal

1001 Free Downloads

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties 1001-free-downloads Als dit een sprookje uit de Arabische wereld zou zijn, was het te mooi om waar te zijn. Want op 1001 Free Downloads vind je...veel meer dan 1001 gratis vectorillustraties!

Naar 1001 Free Downloads

Wowpatterns

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties wowpatterns Als je op zoek bent naar mooie patronen en achtergronden, dan ben je op Wowpatterns aan het goeie adres. Je vindt er hier meer dan tweeduizend in verschillende categorieën.

Naar Wowpatterns

Openclipart

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties openclipart Openclipart verzamelt al sinds 2004 de leukste clipart. Ondertussen staat de teller op 161.848 illustraties en dat aantal groeit met de dag.

Naar Openclipart

Stockio

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties stockio Stock sites zijn niet alleen supergeschikt om foto’s te vinden, je kan ze ook inzetten voor vectorillustraties. Stockio is de thuisbasis van honderden gratis vectoren.

Naar Stockio

Freedesignfile

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties freedesignfile Soms heb je gewoon haast en ben je enorm geholpen met een goed startpunt. Op Freedesignfile vind je duizenden van die startpunten. Van een mooi stukkie clipart tot compleet uitgewerkte vectorillustraties voor bijvoorbeeld verslagen.

Naar Freedesignfile

Public Domain Vectors

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties publicdomainvectors Gratis vectorillustraties zijn mooi, maar vaak is het onduidelijk voor welke doeleinden ze je mag inzetten. Op Public Domain Vectors is dat in ieder geval duidelijk geregeld: de illustraties maken deel uit van het publieke domein en mag je overal voor gebruiken.

Naar Public Domain Vectors

FreeVectors

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties freevectorsnet Van vectorliefhebbers, voor jou: FreeVectors. De gemeenschap van vectorliefhebbers uploadt dagelijks tientallen nieuwe illustraties en vele daarvan kun je gratis gebruiken.

Naar FreeVectors

Vector Characters

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vector-characters Op Vector Characters vind je niet zomaar een handvol vectorillustraties. Nee, deze tekeningen hebben karakter. Letterlijk: het zijn honderden tekeningen van verschillende karakters. Jongens, meisjes, kantoortypes, leerlingen en meer. Leef je uit!

Naar Vector Characters

Superawesomevectors

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties superawesomevectors Dit zijn niet zomaar wat gratis vectorillustraties. En dit zijn ook niet zomaar wat super vectorillustraties. Nee, dit zijn Superawesomevectors: duizenden vectoren van bekende en minder bekende geïllustreerde helden.

Naar Superawesomevectors

Vectorjunky

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vectorjunky Ben jij ook verslaafd aan gratis vectorillustraties? Dan... weet ik niet of Vectorjunky zo’n goed idee is voor je. Kun je jezelf een beetje in de hand houden? Leef je dan uit op deze site met bijna 4000 gratis vectorbestanden.

Naar Vectorjunky

Free Vector Maps

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties freevectormaps Dit is een mooie niche in het landschap van gratis vectorillustraties: gratis vectorkaarten. Wereldkaarten, landkaarten en meer: dit is the place to. De route naar deze gratis illustraties wijs ik je vast, nu is het jouw beurt om de weg te vinden.

Naar Free Vector Maps

Vectorian

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vectorian Vintage is vet, al tientallen jaren lang. Op Vectorian denken ze daar ook zo over, dus hebben ze hier een pakketje gratis vintage vectoren voor je klaargezet.

Naar Vectorian

Vectorish

de-27-beste-sites-voor-gratis-vectorillustraties vectorish Denk je: “Al die duizenden vectoren, ik kan niet meer, hou op!”? Dan heb je pech gehad, want ik heb hier nog een laatste lading gratis vectoren. Op Vectorish staan illustraties, elementen en meer waarmee je jouw designs afmaakt.

We zijn de tel ondertussen kwijtgeraakt, maar we weten het zeker: tussen deze duizenden en duizenden gratis vectoren zit zeker het vectorbestand waarmee jij jouw volgende design geweldig maakt!


  1. #Design
  2. #Illustrator
  3. #Photoshop

Céline Canon

Copywriter

Lees meer van Céline Canon
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified