A8 formaat

  Overweeg jij het A8 formaat voor jouw drukwerk? Dan is het handig om eerst te weten wat de exacte papier afmetingen zijn. Printdeal.be maakt het je graag makkelijk en zet alle A8 afmetingen in millimeters, centimeters en inches voor je op een rij.

  PapierformaatAfmetingen in mmAfmetingen in cmAfmetingen in inches
  A8 formaat52 x 74 mm5,2 x 7,4 cm2,0 x 2,9 inches

  Het formaat A8 is één van de kleinste A formaten. Maar hoe groot is dit papierformaat precies? Wel zo handig om te weten, voordat je begint met het opmaken van je bestanden. Het A8 formaat is 52 x 74 mm. Dat betekent dat het A8 formaat 5,2 x 7,4 cm is. Soms is het handig om te weten wat het papierformaat A8 in inches is. Het formaat A8 in inches is 2,0 x 2,9 inches.


  Populaire producten in het A8 formaat

  Soms val je met een kleiner papierformaat júist op. Zoek jij een handzaam flyer formaat, die in je portemonnee past? Laat jouw flyer dan op het formaat A8 printen. Ook stickers doen het erg goed op een A8 formaat.

  Zoek je een papierformaat dat makkelijk uit te delen is? Dat in je portemonnee past en opvalt, júist door het kleine formaat? Kies dan voor het A8 formaat, iets kleiner dan een visitekaartje en daarmee ideaal voor promotiedrukwerk dat vooral handzaam moet zijn. Denk aan flyers. Daarnaast is het formaat A8 ook een populaire keuze voor stickers.


  Gratis formatenposter ontvangen?


  A8 formaat in mm

  Wil je weten hoe groot het A8 formaat in mm is? Dat vertellen we je graag. Het formaat A8 in mm is 52 x 74 millimeter.

  Papier afmetingen A8 in mm: 52 x 74 mm

  A8 formaat in cm

  Soms is het handig om ook te weten wat het A8 formaat in centimeters is. Het formaat A8 is 5,2 x 7,4 cm.

  Papier afmetingen A8 in cm: 5,2 x 7,4 cm

  A8 formaat in inches

  In België meten we papierformaten meestal in millimeters. Veel Engelstalige landen hanteren inches. Benieuwd wat het A8 formaat in inches is? Dan moet je eerst weten hoe groot een inch is, precies 25,4 centimeter. Dat betekent dat het formaat A8 2,0 x 2,9 inches is.

  Papier afmetingen A8 in inches: 2 x 2,9 inches

  Gewicht A8 formaat

  Hoe zwaar is een vel in een A8 formaat? Dit hangt af van de dikte van het papier. Er is dus niet een standaard A8 gewicht. Bij Printdeal heb je de keuze uit verschillende papiersoorten. Welk type papier je het beste kiest, hangt af van het product. Laat je bijvoorbeeld A8 flyers drukken? Dan adviseren wij 170 g/m² papier.

  Weet je de het precieze formaat van een A8 papier in millimeters en het gewicht per vierkante meter van de door jou gekozen papiersoort? Dan kan je het gewicht van een A8 vel uitrekenen. Dat doe je met de volgende formule:

  Gewicht (g) = breedte (m) x hoogte (m) x gramgewicht (g)

  Voorbeeld gewicht A8 formaat:

  Een vel van 170 g/m² papier met een papierformaat van 52 x 74 mm weegt 0,65 gram (0,052 x 0,074 x 170). Een doos met een oplage van 100 stuks weegt dan (exclusief doos) 0,07 kilo.


  Nieuwsbrief
  Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.