Printhack24 secondary NL

#Printhack: je eigen ideeënbus maken

dinsdag 6 februari 2018

Binnenkort sta je met jouw bedrijf op een beurs. Aan jou de taak om je zaak goed te verkopen. Jij hebt natuurlijk talloze ideeën van hoe je dit gaat aanpakken. Het belangrijkste is dat je je onderscheidt van de vele andere bedrijven. En wat is er nu leuker dan de kans om iets te winnen? Maak een prijsvraag, doe een loting: een garantie voor succes. Als tegenprestatie kun je dan misschien e-mailadressen verzamelen! Hoe pak je dat aan? Waar verzamel je alle inzendingen van je potentiële klanten? Met deze printhack helpen wij je een handje!

Actiedoos van FC Twente

Printhack24 featured-result2 Kijk maar eens naar wat FC Twente heeft gedaan. Zij zetten in een aantal supermarkten in de regio een box neer. Hier konden de klanten van de supermarkt dan hun bonnetje indoen. Uit deze bonnetjes werd een willekeurig bonnetje getrokken. Op deze manier kon je kaartjes winnen voor een wedstrijd van FC Twente. Zo werk je op een simpele en effectieve manier aan klantenbinding.

Ideeënbus op kantoor

Daarnaast zijn er nog meer manieren waarop je zo’n ideeënbus kan inzetten. Misschien heeft die ene stille werknemer wel hét idee waardoor jouw omzet omhoog schiet. Zet daarom eens een ideeënbus neer op kantoor. Hier kan iedereen zijn of haar ideeën of opmerkingen indoen. Deze ideeën en opmerkingen bekijk en bespreek je dan op een vast moment in de maand. Zo voelen jouw werknemers zich gehoord, en kom je misschien wel tot geniale inzichten die je anders was misgelopen. Iedereen blij, toch? Het gebruiken van zo’n box is dus heel handig. Daarbij is het ook nog eens heel simpel. Je kunt namelijk heel makkelijk zelf je eigen ideeënbus maken!

Ideeënbus maken: Wat heb je nodig?

Printhack24 featured-nodig Eigenlijk heel weinig: een re-board kubus en een scherp mes, zoals bijvoorbeeld een stanleymesje. Met dit mesje snij je een gleuf in één van de zijden van de doos, groot genoeg om er opgevouwen papiertjes in te doen. Nu is je box klaar voor de inzendingen van jouw nieuwe klanten!

Personaliseer je box

Printhack24 featured-result Als je de box gebruikt voor acties, hem meeneemt naar een beurs of op welke andere plek dan ook buiten jouw kantoor gebruikt, is het wel zo handig als mensen kunnen zien dat de box bij jouw bedrijf hoort. Gelukkig helpen we je daarmee. Het uiterlijk van de doos ontwerp je namelijk helemaal zelf. Zet je logo erop, een slogan, een winactie: het is allemaal aan jou.

Dus: wil jij een betere relatie met je klanten en je werknemers? Wil jij de leukste acties organiseren en zo honderden nieuwe klanten binnenhengelen? Wil jij de beste sfeer op de werkvloer? Doe jezelf, je klanten en je werknemers dan een plezier een plaats een ideeënbus!Femke Bosma

Femke is vormgever bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van ontwerpen voor de editor. Ze wordt de 'geek' van de afdeling genoemd, verzamelt Pantone-producten en is gek op goede muziek en films.

Lees meer van Femke Bosma

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.