secondary printdealklaslokaal-verpakkingen-online-ontwerpen

Printdeal klaslokaal: jouw verpakkingen online ontwerpen

maandag 13 februari 2023

Verpakkingen vind je overal: van je brievenbus tot in de schappen van de bouwmarkt. Knap lastig om zo’n verpakking te ontwerpen, zou je denken. Gelukkig helpen wij je graag direct aan de slag te gaan met verpakkingen zonder vakkennis en opmaakprogramma’s. Wij presenteren: ontwerpen in onze online editor! Ontwerper Kathy vertelt stap voor stap, gewoon in klare taal, hoe je alle kanten van verpakkingen zoals papieren verzendzakken aanpakt bij het online ontwerpen in onze editor. Wij helpen je eerst een verpakking samenstellen in vijf stappen. Daarna ga je in acht stappen direct aan de slag met verpakkingen online ontwerpen!

Bekijk je liever eerst de video voor je aan de slag gaat? Kan! Onder de video vind je één voor één de stappen hoe je jouw verpakkingen online kan ontwerpen.

Stel je verpakking samen

afb verzendverpakking-online-ontwerpen-1

 1. Zoek naar je verpakkingen en kies je formaat.
 2. Kies je bedrukking: wil je één of tweezijdig? Tweezijdig betekent twee keer zoveel zichtbaarheid.
 3. Selecteer je oplage en levering.
 4. Selecteer ‘Online Ontwerpen’.
 5. Klik op ‘Ga naar Ontwerpen’.

Je gaat nu naar de online editor!

Jouw verpakkingen online ontwerpen

afb verzendverpakking-online-ontwerpen-2 Jouw verpakkingen online ontwerpen begint hier. Bekijk in de online editor gelijk wat en waarop je aan het ontwerpen bent. Aan de rechterkant van onze online editor staan de verschillende zijden waarop je werkt. Dan nu aan de slag met je papieren verzendzakken!

 1. Logo uploaden: Upload je logo of afbeelding die je op je verzendzak wil zetten.
 2. Logo plaatsen: Sleep het geüploade logo naar de verzendzak en geef je logo een plekje binnen de lijnen. Houd het midden van papieren verzendzakken vrij voor de adressering.
 3. Logo verkleinen en roteren: selecteer je logo. Met de hoekjes verklein of vergroot je je logo. Pak het cirkeltje vast om je logo te draaien.

Tip: zie je een groene lijn verschijnen? Dit is het midden van je ontwerp! Handig als je alles perfect in het midden wil hebben.

 1. Upload extra elementen. Sleep elk element ook naar de verzendzak en pas aan naar wens zoals in stap 3.

afb verzendverpakking-online-ontwerpen-3 5. Tekst toevoegen: Ga naar de linkerkant. Klik op 'Tekst' en 'Nieuwe tekst' toevoegen. Vul je tekst in. Kies je lettertype en formaat in de tekstwerkbalk en zet de tekst op je gewenste plek. Wil je extra dikke tekst of onderstreepte tekst? Deze opties vind je ook in de tekstwerkbalk vlakbij je ontwerp. Twijfel je over iets? Je kan altijd een nieuwe functie proberen en klikken op 'Ongedaan maken'!

Tip: wit in je ontwerp wordt in het eindresultaat transparant. Wil je toch wit in je ontwerp? Kies dan voor een witte verpakking als ondergrond.

 1. Wil je later verder gaan met meer inspiratie? Druk op 'Ontwerp opslaan' zodat je ook morgen in je account verder kan! Ook handig als je bijvoorbeeld nog je link wil delen zodat anderen nog even naar je ontwerp kunnen kijken.

afb verzendverpakking-online-ontwerpen-4 7. Klik op 'Bekijk je totaalvoorbeeld' voor de allerlaatste check. Bij jou staat alles mooi tussen de lijntjes! 8. Ben je tevreden? Klik op 'Aanleveren' en wij drukken je ontwerp!

En dat is hoe je papieren verzendzakken online ontwerpt in onze online editor. Heb je de smaak te pakken en wil je aan de slag met meer verpakkingen? Ontdek hier al onze verpakkingen!


 1. #Printdeal klaslokaal
 2. #Tutorials
 3. #Design
 4. #Producten en materialen

kathy-van-loon
Kathy van Loon

Medewerker bestandscontrole

Lees meer van Kathy van Loon
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified