secondary variabele-formaten

Past precies: stickers, posters en flyers in variabele formaten bestellen in 5 stappen

maandag 10 oktober 2022

Ga voorbij de standaard A6-, A5- en A4-formaten: bepaal zelf het formaat van je ontwerp tot op de millimeter precies! Maak je branding tot in de puntjes perfect met unieke formaten of vul die bijzondere hoek in de ruimte met variabel formaat drukwerk. Lees in dit blog over stickers, posters en flyers die je in eigen afmetingen kan bestellen, in welke maten je ze kan bestellen en hoe je ze aanlevert.

Dit vind je in het blog:

  1. Dit kan je bestellen op variabele formaten
  2. Stel je drukwerk samen op eigen formaat
  3. Minimale en maximale formaten aanleveren variabel formaat drukwerk
  4. Selecteer je drukmethode en oplage
  5. Aan de slag met je eigen formaat

Wat zijn variabele formaten?

Standaardmaten zijn jarenlang de norm geweest in drukwerkland. A4 formaat printpapier, het A5 ansichtkaartje of de bushok grote posters op abri formaat: het zijn allemaal standaardmaten die machinaal makkelijker te produceren zijn. We begrijpen het als je op zoek bent naar meer ruimte omdat je ontwerp beter verdiend. Soms wil je gewoon wat meer vrijheid in je afmetingen hebben. Daarom gaan wij voor jou graag verder dan standaard drukwerkmaten. Wij maken variabele formaten werkelijkheid voor iedereen die dit wil! Bepaal voor een groot aantal producten tot op de millimeter precies je gewenste formaat. Kom maar op met je droomontwerp op variabel formaat.

1. Dit kan je bestellen op variabele formaten

Grandioze ontwerpen geef je de ruimte die ze verdienen. Soms kan je net dat beetje extra ruimte gebruiken. Daarom kan je klein formaat stickers, flyers en posters op eigen formaat bestellen online bestellen. Zet de maten naar jouw hand zodat je ontwerp beter uitkomt op smaller, breder of juist langer materiaal!

afb variabele-formaten-1

Stickers klein formaat

Spring in het oog met stickers klein formaat. Maak van een klein formaat een groots gebaar: de upgrade van 4 tot 40 centimeter is zo gemaakt. Plak ze in elk formaat op ramen, muren en vloeren, of gewoon als etiket.

Posters

Ga voor variabel formaat posters voor alles wat je extra breed of lang wil hebben: denk aan toernooien, festivals, panoramafoto’s of een extra lange tijdlijn. Posters bedrukken we enkelzijdig. Kies voor blueback posters voor posters bij hangzuilen zodat ze minder doorschijnen of ga voor een extra smalle scheurvaste poster voor inschrijflijsten. Of je nu gaat voor een activiteit, actie of kunst: posters bestel je tot meer dan een meter hoog in eigen formaat.

Flyers

Geef vleugels aan acties met opvallende flyers van eigen formaat. Zet ze in om te flyeren of verspreid ze in uniek formaat als opvallend huis-aan-huis drukwerk. Kies uit veertien materiaalsoorten en ga voor enkel- of dubbelzijdige bedrukking. Ook kan je ronde flyers in vier formaten bestellen.

2. Stel je drukwerk samen op eigen formaat

Kies je favoriete eigen formaat product: posters, flyers, klein formaat stickers, of stickers op rol. Selecteer bij formaat Eigen formaat. Een tweede menu verschijnt nu.

afb variabele-formaten-2 In dit menu vul je de eigen afmetingen in. Vul ook de andere opties in en je bent bijna klaar om je ontwerp digitaal aan te leveren.

3. Minimale en maximale formaten aanleveren variabel formaat drukwerk

Variabel formaat drukwerk is beschikbaar in de volgende minimale en maximale afmetingen in centimeters.

Product/afmetingen Minimale breedte Maximale breedte Minimale hoogte Maximale hoogte
Stickers op rol* 1,5 21 2 29.7
Stickers klein formaat 4 43 4 43
Flyers 5.5 42 5.5 42
Posters 21 84 29.7 118.9

*: Stickers op rol zijn niet verkrijgbaar in rond en ovaal. Wil je toch een ronde sticker op eigen formaat? Ontwerp een ronde of ovale vorm op een vierkante of rechthoekige vorm en knip of snij deze uit naar wens.

4. Selecteer je drukmethode en oplage

Heb je heel veel eigen formaat posters nodig? Ook variabel formaat posters bestel je in grote oplage met offset.

afb variabele-formaten-4

Houd je posters liever exclusief in kleine oplage met lage opstartkosten? Lever ze digitaal aan. Heb je je drukmethode en oplage geselecteerd? Tijd om je ontwerp aan te leveren!

5. Aan de slag met je eigen formaat

Lever in de laatste stap je ontwerp aan. Zet ook jouw perfecte branding vandaag op papier met al een opgemaakt ontwerp of ga naar de website en maak zelf een ontwerp in de online editor.

afb variabele-formaten-5 Zo zet je stickers, posters en flyers op perfect formaat papier in vijf stappen.


  1. #Tutorials
  2. #Producten en materialen

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified