In 9 simpele stappen je eigen spandoek ontwerpen

donderdag 1 maart 2018

Wil je dat je reclameboodschap écht opvalt? Dan is een groot spandoek bedrukken met jouw logo of ontwerp een top idee. Maar als je geen Photoshop wizard bent, kan het lastig zijn om je eigen spandoek te ontwerpen. Hoe weet je bijvoorbeeld wat het formaat van je bestand moet zijn? En hoe moet je je bestand opmaken? Met onze online ontwerptool maken wij het je makkelijk. In 9 simpele stappen heb jij je eigen spandoek gemaakt!

Spandoek ontwerpen

Een spandoek maken is de perfecte manier om aandacht voor je bedrijf te krijgen. Zet je naam groot op je pand, promoot een nieuwe actie of laat zien wie je bent tijdens een beurs of expositie. Zorg ervoor dat je ontwerp duidelijk is en vermijd kleine letters. Ga voor iets origineels en opvallends. Reclame waar niemand omheen kan!

Kies het juiste materiaal

Voordat je een spandoek ontwerpt, kies je een materiaal. Maar voor welk soort spandoek kun je het beste kiezen? Als je je festival aan wil kleden met drukwerk, heb je een materiaal nodig dat weer en wind doorstaat. PVC, vlaggendoek en blockout zijn zon- en waterbestendige materialen. Je krijgt zelfs drie jaar garantie op kleurechtheid, dus je weet zeker dat je goed zit. Als je het spandoek binnen wil gebruiken zijn alle materialen geschikt. Een welkom thuis spandoek of een 25 jaar spandoek gebruik je vaak maar één keer. Het is dan slim om voor een budgetmateriaal te kiezen, zoals vlaggendoek of budget PVC.

Stap voor stap

Ga naar spandoeken en kies het gewenste type. Nadat je de gewenste spandoek, formaat, oplage en levertijd hebt aangeduid, heb je de keuze uit ‘Ik lever mijn eigen bestanden aan’ of ‘Online ontwerpen’. Kies voor de tweede optie. Ben je er klaar voor? Volg onderstaande stappen op en voor je het weet is je eigen spandoek klaar.

 1. Open de editor en kies een achtergrondkleur. Als je voor een spandoek met ringen hebt gekozen, zie je in de online ontwerptool ook waar de ringetjes komen. Zorg ervoor dat hier geen tekst doorheen loopt.
 2. Upload een afbeelding. Als je de afbeelding groter maakt en er komt een rood uitroepteken te staan, kies dan een andere afbeelding. Dit betekent dat je afbeelding een hele lage resolutie heeft en niet mooi wordt afgedrukt.
 3. Bewerk de afbeelding naar smaak. Snij, draai en positioneer de afbeelding precies zoals jij dat wil.
 4. Plaats een vorm en pas die net zolang aan tot je tevreden bent. Je kunt de kleur kiezen, lijndikte en positie bepalen en nog veel meer. Je kunt je afbeelding of vorm buiten het canvas laten lopen om er zeker van te zijn dat er tijdens het drukproces geen witte lijnen ontstaan.

online-spandoek-ontwerpen featured-3

 1. Voeg tekst toe en pas daar desgewenst de kleur, het lettertype en de lettergrootte van aan.

online-spandoek-ontwerpen featured-4

 1. Bekijk het voorbeeld.
 2. Geef je ontwerp een titel en sla je design op. Als je nog niet ingelogd bent moet je dat eerst doen.
 3. Bestel je spandoek!

#laatzienwiejebent

Heb je een spandoek gemaakt waar je trots op bent? Deel het met ons. Laat je spandoek zien op social media met #laatzienwiejebent en maak kans op € 100,- drukwerktegoed!


 1. #Printdeal klaslokaal
 2. #Producten en materialen
 3. #Tutorials

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified