secondary Margaux

Margaux van Marge art & design: ‘Het is al grijs genoeg in België!’

maandag 24 juli 2023

Kwaliteit betekent voor iedereen iets anders. Voor de één zijn het de talloze uren die je in je product of project stopt. Voor de ander staat kwaliteit gelijk aan focus, of aandacht. Aandacht voor de juiste verzendmethode, de beste kleurencombinaties of voor het verhaal dat je graag wil vertellen. Zo’n aandachtschenker is Margaux van Marge Art & Design ook. Bewapend met de mooiste kleurencombinaties geeft ze aandacht aan alles dat zij aanraakt. We spraken Margaux over de kracht van kleur, de juiste leverancier en het verrijken van België, een design per keer!

Margaux, vertel eens: wie ben jij?

"Ik ben Margaux, 26 en grafisch ontwerper en Art Director bij een communicatiebureau. Naast freelance grafisch ontwerper en eigenaar van mijn Instagram @marge.goethals werk ik allerlei soorten opdrachten uit. Zo ontwierp ik een visuele identiteit voor de ene klant en werkte ik voor een andere klant aan een muurschildering. Je kunt dus wel zeggen dat ik mijzelf op een heleboel creatieve manieren uit."

blogbeelden Margaux 1

Een creatief alleskunner dus! Wat heeft je geholpen om kunstenaar te worden ?
"Ik ben eigenlijk altijd al zo geweest. Ik deed altijd een beetje van alles, maar tijdens mijn studie grafisch ontwerper werd pas echt duidelijk dat ik het graag deed. Ik kreeg de mogelijkheid om bepaalde technieken flink uit te diepen en haalde er zo nog meer uit. Ook ontdekte ik digitaal schilderen, wat de perfecte mix van schilderen en grafisch ontwerpen bleek te zijn.

De kennis die ik opdeed tijdens mijn studie paste ik gelijk toe in mijn eerste baan als freelancer. Toen na het opzetten van mijn Instagram-kanaal ook nog bleek dat er vraag was naar mijn creatieve kunstwerken besloot ik: ‘Oké! We gaan ermee aan de slag!"

blogbeelden Margaux 2

Wat hoop je met jouw werk te bereiken? En hoe helpen kleuren je daarbij?

"Heel eenvoudig: het abstracte en de droom. Een goed kunstwerk zet je gedachten in de vijfde versnelling of laat je compleet wegdromen wanneer je het bekijkt. Dat laatste hoop ik te doen met mijn kunstwerken. Door de zachtheid van de (pastel)kleuren te combineren met ronde vormen hoop ik dat mijn kunstwerken het hoofd van kijkers op vakantie-modus zet. Het idee dat zij er op hun eigen manier naar kijken en zelf hun eigen voorstelling maken is wat mij enorm inspireert!

Afhankelijk van de klant pas ik het kleurenpalet aan naar de wens, maar blijf ik de achterliggende boodschap bewaken. Het liefste gebruik ik daarom lichte en frisse kleuren. Simpelweg omdat ik vind dat het al grijs genoeg is in België. En zeg nou zelf: van het kijken naar vrolijke en kleurrijke creaties krijg je toch gewoon zin om te glimlachen?"

blogbeelden Margaux 3

Als grafisch ontwerper en schilder begrijp jij als geen ander dat er een groot kleurverschil zit tussen de kleur op de muur en de kleuren op het scherm. Hoe zorg jij dat ze het beste overeenkomen?

"Ik werk in CMYK, zodat ik er zeker van ben dat ik altijd het juiste eindresultaat heb. Mijn opleiding grafisch ontwerper heeft me dat voornamelijk bijgebracht. We zijn namelijk gewend om altijd de felste en meest contrasterende kleuren in RGB te gebruiken. Dat ziet er misschien mooi uit maar eindigt met hele donkere en doffe kleuren. Een totale flop!

De rol van drukwerkleverancier is dan misschien wel het belangrijkst. Je zoekt een leverancier die jou begrijpt en weet welk resultaat je zoekt. Toen ik bij Printdeal.be ontwerpen bestelde, bleken de resultaten ongelooflijk! De kleuren zijn keer op keer mooi en helder – iIk wil nooit meer iets anders!"

blogbeelden Margaux 4


  1. #Design

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified