Banz secondary

Cool design: de shirts van Jory Salens (Bandz)

zondag 2 april 2017

Jory Salens drukte bij ons een toffe t-shirt voor zijn skatemerk Bandz. Knap design heeft bij ons altijd een streepje voor. Tijd dus om eens in Vremde op bezoek te gaan.

Hey Jory, leuk shirt dat je liet drukken. Hoe kwam je op het idee?

“Thanks! Bandz was eigenlijk de naam van onze crew, dus van mij en de vrienden. Die schreven dat op hun skateboards, enzo: ‘Bandz’. En we dachten van: Hey, het zou misschien wel leuk zijn om er iets mee te doen. Toen ben ik op de computer beginnen een ontwerp te maken.”

Bandz 1

Hoe begin je met zoiets?

“Ja, da’s een mooi verhaal. Ik werkte als fotograaf in een kunst- en antiekveiling in de buurt. En op een mooie dag komt daar een doos binnen met twee vazen, die waren ingepakt in een laken. En ik zeg: ‘Ik pak dat mee naar huis, dat is een schoon tafellaken, echt iets speciaals.’

En op een schone dag pakken we dat kleed, en we gaan naar een tattooshop in Antwerpen, Harbour op het zuid. En we zeggen daar tegen Joop, tegen de baas: ‘We willen iets met die vogel, kunt gij iets, iets met die vogel doen?’ Hij heeft die lijn toen heel strak gemaakt.

Bandz 2

Toen is het logo ontstaan. We zijn thuisgekomen, foto getrokken, op de computer gezet. En in flashy kleurkes gezet, want dat is een beetje mijn stijl. Ik heb altijd opvallende kleren aangehad. Ik ben zo, ik zie er graag kleurrijk uit, vrolijk. Ik zet dat in die kleurkes en pats: da’s af.”

En, al reacties gehad?

“De eerste shirts waren gewoon voor de vrienden, maar het is eigenlijk heel hard aangeslagen, heel leuk.

Ik denk, wat ons onderscheidt is toch het vrolijke en in het kleurrijke, dat spreekt de kids keihard aan.”

Bandz 3

Ook je eigen t-shirt bedrukken? Bekijk het hele assortiment op Printdeal.be!


  1. #Design
  2. #Klanten

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be
Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified