Ecovriendelijk secondary

Bespaar euro’s met een update van je huisstijl

zondag 27 januari 2019

Een liter printerinkt? Check je creditcardlimiet maar snel even, want dat kost je al snel € 3.600,- per liter. Geen wonder dus dat het voor bedrijven de moeite waard is om je inktverbruik onder de loep te nemen.

Elke druppel inkt die je drukt kost geld en komt in het milieu terecht. De impact op je portemonnee en het milieu verkleinen is simpeler dan je denkt: kies voor een ecovriendelijke versie van je huisstijl. Ecobranding Design laat zien hoe je Ecobranding op bestaande logo’s toepast.

Ecovriendelijk featured2

Nieuw voor je vocabulaire: ecobranding

Het team achter Ecobranding Design claimt dat grote bedrijven miljoenen kunnen besparen met een ecobranding redesign van hun merk. Hun filosofie passen ze toe op alle aspecten van geprinte en digitale branding: logo, typografie, kleuren en beeldgebruik. Alles om de impact op het milieu te verkleinen, productiekosten te verkleinen en tegelijk een herkenbaar merk neer te zetten. Dit zijn enkele voorbeelden:

Ecovriendelijk featured

Zelf inkt besparen met een ander lettertype

Een redesign van je huisstijl is niet noodzakelijk om zelf inkt te besparen in je drukwerk. Een simpele printhack voor tekst is simpelweg de kleurdekking van het zwart in je tekst aan te passen. Stel je kleurwaarden in op C40% - M 0% - Y 0 % en K 100% voor een prima resultaat dat wat vriendelijker is voor het milieu.

Nog meer besparen? Installeer dan het Ecofont op je systemen. Dat is een lettertype met kleine gaatjes. De makers beloven dat je daarmee tot wel 20% bespaart op je print- en kopieerkosten.

Ecobranding: iets voor jou?

Besparen voor het milieu en de portemonnee ziet iedereen eigenlijk wel zitten. Maar hoever wil jij daarmee gaan? Ga je all in met ecobranding of hou je het liever bij een iets andere instelling voor je kleurdekking? Laat het ons weten!Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.