Video: tekstkaders in InDesign

Videotranscriptie

Hallo, ik ben Kathy. En ik ga je even uitleggen hoe je in InDesign tekstvakken met elkaar verbindt.

Tekstkaders verbinden doe je als je in je ontwerp teveel tekst hebt om in één kader te plaatsen. Door de tekstkaders met elkaar te linken kan je de tekst gewoon doen doorlopen van de ene kader in de andere kader.

De functie is heel handig bij de opmaak van bijvoorbeeld folders of brochures als je tekst bijvoorbeeld onderbroken wordt door afbeeldingen. Ik laat even zien je dat doet.

Allereerst maak je in InDesign een nieuwe document aan. Dat die je door de sneltoetscombinatie 'appeltje n' te gebruiken.

Ik maak hier eventjes gewoon een A4 aan. Hier wil ik nu een tekstkader in plaatsen. Dan klik je gewoon op de teksttool bij de gereedschappen aan de linkerzijde en maak je een tekstkader aan.

Ik wil nu bijvoorbeeld een tekstkader aan de linkerzijde van mijn document, daaronder een afbeelding en ook een tekstkader aan de rechterzijde onder die afbeelding waarin de tekst dan doorloopt.

Ik plaats hier even onder... onder die eerste tekstkader een afbeelding. Dat doe je zo. En ik gebruik opnieuw het teksttooltje om een nieuw tekstkader aan te maken aan de rechterzijde van mijn document.

Nu plaats ik opnieuw mijn teksttool in die eerste tekstkader, ik tip daar wat tekst in, en je ziet meteen dat die tekst eigenlijk te lang is voor dat tekstkader. Omdat er een... aan de rechterzijde een icoontje verschijnt in de vorm van een rode plus. Als je hierop klikt, op dat icoontje, kan je die tekst gewoon laten doorlopen in het volgende tekstkader.

Zo, dat is het. Zo verbind je tekstvakken in InDesign. Als je voortaan op de hoogte wil blijven van onze tips en tricks, abonneer je dan gewoon op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Printdeal.be. Gewoon indrukwekkend!