Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

Printhack42 secondary

#Printhack: 5 Sinterklaassurprises voor vormgevers

woensdag 14 november 2018

Designers doen het af en toe: een bange blik op die bureaukalender om te zien of je toevallig niet een deadline gemist hebt. Maar als je dat nu doet, zie je dat er een veel dreigender deadline nadert: Sinterklaasavond. Geen stress: wij weten hoe jij je collegavormgevers blij maakt.

De sigaar

Printhack42 featured-dikkesigaar Posters behoren tot onze bestsellers. En de grootste posters versturen we in stevige kartonnen kokers. Dus kun je vast wel ergens zo’n koker vinden. Het is stevig materiaal met een bijzondere vorm en voldoende ruimte. Wanneer vormgever Jeroen er door de spleetjes van z’n ogen naar kijkt, ziet hij er een dikke sigaar in. En die is simpel na te maken. Een spons met wat bruine waterverf geeft de goede kleur en textuur. Een sigarenbandje maak je na met een geprint en op vorm geknipt A4’tje of A5’je. En een prop aluminiumfolie voorin als een kopje as maakt het geheel af.

Kubus

Printhack42 featured-minesurprise Bij deze spelen we een klein beetje vals. In plaats van een verpakking, is deze kubus een product van onze site. De meeste klanten gebruiken de kubus als decoratiemateriaal of bouwblok. Maar je kunt er ook uitstekend een surprise van maken. En het grote voordeel: de kubus is een stuk decoratiemateriaal dat je bedrukt en wel bij ons kunt kopen. Dat scheelt weer wat huisvlijt. Jeroens broertje is gek op Minecraft. Drie keer raden voor wie deze surprise is ;-)

Stressbal

Printhack42 featured-stressbal Deze is voor de vormgever die wat last heeft van opdrachtgevers die laks omgaan met de betaaldeadline. Gebruik je gedicht goed, want je hebt wat uit te leggen.

Dus dit is wat je doet: bestel een spandoek bij ons. Maakt niet zoveel uit wat je erop zet, als het maar mooi is. En hoe groter hoe beter. Niet omdat wij je zo graag een groot spandoek verkopen, maar omdat jij zo meer materiaal voor je cadeau hebt.

Wacht bij de deur tot je spandoek arriveert, haal het spandoek (met beleid!) uit zijn verpakking en…bewaar die verpakking goed. Ieder spandoek komt in een comfortabel jasje van bubbeltjesplastic. Bal dat op, plak het stevig vast en ta-dah: je hebt ’s werelds meest budgetvriendelijke stressbal gecreëerd! Geen vormgever kan zonder. Tip voor de eerste regel van je gedicht: De Sint zat te denken, wat hij je met een lege portemonnee kon schenken…

Piñata

Printhack42 featured-pinata Ontwerpen, designen, vormgeven: het is het aller-aller-allerleukste ter wereld. Maar ja, die opdrachtgevers hè? Een noodzakelijk kwaad, en dus kan het geen kwaad af en toe je frustraties van je af te slaan. Laten we niet te fysiek worden, maar een knuppel kun je wel gebruiken.

Je hebt nodig: behanglijm, een foto van de irritantste opdrachtgever, wat verf en alle ideeën op papier die je opdrachtgever ooit afgekeurd heeft. Bij voorkeur op krantenpapier en het liefst zoveel mogelijk. Leng de lijm aan met wat water tot het dik wordt. Drenk de afgeschoten ideeën (of krantenpapier) in de lijm en vorm het. We raden je aan om een ballon te gebruiken voor het hoofd van de gehate opdrachtgever en zijn of haar lijf te construeren uit wat oude toiletrollen, kippengaas en ijzerdraad. Zorg dat er een uitsparing blijft voor het cadeau en een flinke lading pepernoten. Maak de beeltenis van je opdrachtgever treffend af met de verf en hang de piñata aan het plafond op pakjesavond.

Het leuke van een piñata is natuurlijk om deze geblinddoekt te lijf te gaan met een knuppel. Maar misschien is het nog wel leuker om met al je collega’s de opdrachtgever eens goed te lijf te gaan met een roe…

Taartpunten

Printhack42 featured-taartpunten Werk jij bij zó’n gezellig bedrijf dat je iedereen wil trakteren op een kleine verrassing? Deze surprise is dan de perfecte oplossing. En in tegenstelling tot de andere surprises is deze oprecht leuk. Echt.

Begin door dit template te downloaden. Open hem in je favoriete ontwerpprogramma en laat je fantasie erop los. Van dit ontwerp heb je er zeven nodig, om er uiteindelijk een taart, bal of meloen van te maken. Of iets anders. Bedenk het maar, jij bent immers de designer.

Laat je ontwerp drukken op een stevige flyer. Wacht even bij de voordeur tot je bestelling arriveert (met een kopje koffie overbrug je die ongeveer 24 uur wel), haal je flyers uit de doos en nu: knippen en plakken maar! Knip de vormen uit en vouw de flyers in elkaar tot driehoeken. Vergeet natuurlijk niet om er een cadeautje in te doen. Schuif ze alle zeven in elkaar tot een soort taart en uitdelen maar!

Cadeautip: boek vol goede ideeën

Printhack42 featured-boek Sinterklaas heeft duidelijk nog niet van de GDPR gehoord, want zijn grote boek staat vól privacygevoelige gegevens: namen, wie zoet is geweest, wie de roe verdient. Maar inspiratie, ho maar. Daar ben jij beter in beste designer, en daarom dit cadeau-idee. De surprise zit ‘em niet in de verpakking, maar in de inhoud.

Gebruik dus het saaiste pakpapier wat je kunt vinden. We kunnen je bruin kaftpapier van harte aanbevelen. Stuur vervolgens je browser richting deze pagina (waarschuwing: schaamteloze productpromotie). Daar vind je onze hardcover boeken. We stellen je een lekker handzaam formaat voor, zoals A5, en lekker veel pagina’s. Stuk of 120 maar meteen?

Die pagina’s hoef je niet zelf te vullen. Want als de ontvanger net zo’n awesome designer is als jij, zit hij of zij vol goede ideeën. Ideeën die de ontvanger allemaal kwijt kan in dit custom ideeënboek. Instrueer hem of haar de hele dag door hierin alles op te schrijven wat door het hoofd spookt. En als dan toch die dag aanbreekt dat het inspiratietankje even op is, dan ligt er op het bureau een klein reservoir aan ideeën om uit te putten.Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.