Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

Printhack53 secondary

#Printhack: opvallen in het schap met een gestanste brochure

dinsdag 16 juli 2019

Fitgirl, kattenliefhebber of camerafan? Voor elke voorkeur ligt er een magazine in het schap. Qua inhoud zijn ze flink verschillend, maar de vorm is meestal identiek: een staande rechthoek met een mooie print. Michelle van der Linden brengt daar verandering in met haar #Printhack: een gestanste magazine.

Voor haar opleiding Media Vormgeven bedacht Michelle dit op vorm gesneden tijdschrift. Ze liet zich inspireren door de stad. “Ik ben op de vorm gekomen door in Amsterdam foto’s te maken van graffiti, en te onderzoeken welke artiesten er allemaal actief zijn in de stad. Van daaruit ben ik gaan schetsen. Die schetsen heb ik omgezet naar digitale bestanden”.

Met de digitale bestanden heeft Michelle een magazine besteld bij ons. Deze dummy doet dienst als prototype voor een uiteindelijke productieversie. Michelle heeft de dummy met de hand uitgesneden. Dat gaat nog voor de drie exemplaren die zij heeft gemaakt, maar voor grotere oplagen kun je een stans laten maken.

Wat heb je nodig?

Printhack53 featured-nodig

  1. Het ontwerp van je magazine of brochure
  2. Het ontwerp voor je stans
  3. Als je voor een kleine oplage gaat: een mes ;-)

Wat moet je doen?

  1. Ontwerp je magazine. Dat klinkt natuurlijk veel simpeler dan het is. Je gaat net zo te werk als bij een normaal magazine, alleen houd je nu rekening met de uiteindelijke vorm van je magazine. In het voorbeeld van Michelle is die vorm gebaseerd op illustraties die ze in de stad tegenkwam.
  2. Ontwerp je stansvorm. Deze lever je in een apart bestand aan.
  3. Bestel je magazine. Wanneer je ervoor kiest om zelf met een mes de vorm in je magazine te snijden, kun je je magazine bestellen op de manier die je gewend bent. Maar wanneer je wil dat wij je magazine stansen, moet je een offerte aanvragen. We maken dan speciaal voor jou een stansvorm die al je magazine perfect op vorm snijdt.

Het resultaat

gestanst tijdschrift Dit is het kleurrijke resultaat van Michelle. Zelf is ze er tevreden mee: “Helaas is het geen 10 geworden, maar een 9, haha!”.

Zie jij het ook zitten om deze #Printhack toe te passen voor je eigen werk? We zijn benieuwd naar de vormen waarin je jouw magazines en brochures giet!

Win € 100,- drukwerktegoed met je eigen #Printhack

Wil jij net als Michelle er vandoor gaan met een drukwerktegoed ter waarde van € 100,-? Werk je eigen #Printhack uit, mail hem naar printhack@drukwerkdeal.nl en maak kans op de prijzenpot! Zit je nog om ideeën verlegen? Doe inspiratie op en bekijk alle #Printhacks die bedacht zijn bij Drukwerkdeal.nl.Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.