323-spandoekenkeuzehulp-secondary

Keuzehulp: een spandoek maken dat past bij jou

donderdag 12 april 2018

Bij Printdeal.be hebben we een ruime keuze aan spandoeken. Voordat je een spandoek bestelt is het handig om je eerst goed te oriënteren. Staat je spandoek binnen of buiten? Is het belangrijk dat je spandoek zon- en waterbestendig is? Voor iedere toepassing hebben we een geschikt spandoek. Maar hoe meer keuze, hoe lastiger kiezen. Daar helpen wij je graag een handje bij. In dit blog vertellen we je alles over een spandoek ontwerpen, de verschillende materialen en hoe je een spandoek bevestigt.

Zelf spandoek ontwerpen: voor welk materiaal ga jij?

Je kunt je spandoeken bestellen in vijf verschillende materialen: PVC, mesh, blockout, vlaggendoek en budget PVC. Wat houdt dit precies in? Wij leggen het je haarfijn uit in dit blog.

Spandoeken voor buiten

Als je je spandoek buiten gebruikt is het belangrijk dat deze weer en wind doorstaat. PVC frontlit, mesh en blockout zijn dan aan te raden. Dit zijn zon- en waterbestendige materialen, met een levensduur van plus minus drie jaar.

PVC frontlit

PVC frontlit is een hoogwaardig PVC met een gesatineerde coating. Dit materiaal is B1-brandvertragend gecertificeerd, wat belangrijk is als je het spandoek binnen gebruikt. PVC frontlit is maar aan één kant te bedrukken.

Toepassingen: spandoeken, posters, banieren

Mesh

Mesh is heel geschikt voor buitengebruik, dit materiaal is winddoorlatend, stevig en duurzaam. Heel geschikt voor bijvoorbeeld gevels of hekwerk. Mesh kan je maar aan één kant bedrukken.

Toepassingen: Hekwerkbanners, steigerdoeken, bouwhekdoeken

mesh

Blockout

Zoek je een materiaal dat geschikt is voor hekwerkbanners of toepassingen op beurzen en exposities? Dan is blockout perfect. Dit premium en ondoorschijnend PVC is het enige materiaal spandoek dat aan twee kanten te bedrukken is.

Toepassingen: Hekwerkbanners, beurzen en exposities

blockout

Spandoeken voor binnen

Voor binnengebruik zijn alle bovenstaande materialen geschikt. Maar als je je spandoek niet te lang wil laten hangen, kun je ook voor een budgetvariant gaan, zoals vlaggendoek en budget PVC.

Vlaggendoek

Vlaggendoek is het materiaal waarop vlaggen normaal gesproken gedrukt worden. Dit materiaal is licht, doorschijnend en makkelijk te vervoeren. Top voor beurzen of exposities! Omdat dit materiaal doorschijnend is, is je print ook aan de achterkant te zien. Houd hier rekening mee.

Toepassingen: Beurzen en exposities

vlaggendoek

Budget PVC

Voor het promoten van kortlopende acties is budget PVC heel geschikt. Dit lichtdoorlatende zeildoek bestel je al vanaf een paar euro per vierkante meter, lekker betaalbaar dus!

Toepassingen: Kortlopende acties in bijvoorbeeld winkels

pvc

Kies de juiste afwerking voor je spandoek

Nadat je een materiaal hebt gekozen kun je na gaan denken over een afwerking. Wat is de beste keuze? Omzomen, ringen of zonder afwerking? Op Drukwerkdeal.nl kan je afwerkingen ook combineren. Combineer omzomen bijvoorbeeld met ringen voor de beste kwaliteit.

afwerkin©´n

Je spandoek omzomen

Omzomen is een optie als je je spandoek vast wil maken op een frame of geen rafelende randen wil. Wanneer je spandoek wordt voorzien van een tunnelzoom, dan schuif je het spandoek zo op een steigerbuis. De tunnelzomen kunnen aan de onder- en bovenkant of aan beide zijkanten van je spandoek. Is de tunnelzoom niet nodig, dan laat je het doek omzomen om rafelende randen tegen te gaan.

Je spandoek ringen

Metalen ringen aan de randen van je spandoek zorgen ervoor dat je het spandoek met spinhaken aan een frame, hek of balustrade vast kunt maken. De ringen kunnen om de 30 of 50 centimeter bevestigd worden, of op alle vier de hoeken.

Zonder afwerking

Spandoeken worden ook vaak zonder afwerkingen besteld. Houd er rekening mee dat een onafgewerkt spandoek soms lastig te bevestigen is.

#Laatzienwiejebent

Heb je al lang een perfect spandoek hangen? Een eigen doek ontworpen? Deel hem dan met ons! Plaats een foto van je spandoek op social media met #laatzienwiejebent. Maak je ook nog eens kans op € 100,- drukwerktegoed!Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.