Relatiegeschenken secondary

Dit zijn de origineelste relatiegeschenken van 2017

zondag 3 september 2017

Over het algemeen wordt er te weinig aandacht besteed aan goede promotionele artikelen. En dat is gek. Zeker als je bedenkt dat elk sterk marketingplan, sterke giveaways nodig heeft. Een treffend relatiegeschenk ontwikkelen is een lastige klus. De originaliteit is meestal ver te zoeken en het relatiegeschenk past vaak niet bij het bedrijf dat hem uitdeelt. Zonde. Je steekt budget en al je creativiteit in het creëren van een cadeau voor je klanten of je personeel. Dan wil je dat de ontvanger omvalt van verbazing. Daar helpen wij jou bij. In deze blog geven wij je de perfecte voorzet voor het creëren van de meest originele relatiegeschenken.

Past het relatiegeschenk bij je doel?

Als eerst kijken we naar het doel van je relatiegeschenk. Voordat je daadwerkelijk een goodie kiest, is het verstandig je doel van het relatiegeschenk goed in kaart te brengen. Waarom wil je iets weggeven? Veel mensen denken direct aan het warmhouden van je topklanten rond kerst, maar cadeaus geven is breder dan dat.

Bedenk dus goed waarom je iets weggeeft en stem je giveaway op je doel af. Je doel kan zijn om vaste klanten te creëren, je personeel gemotiveerd houden of direct meer omzet genereren. Elk doel heeft wel een bijpassend relatiegeschenk. Wil je bijvoorbeeld je naamsbekendheid vergroten? Kies dan voor een artikel dat veel gedragen wordt zoals een paraplu.

banner goodies

Past het relatiegeschenk bij jou?

Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, kan je gaan kijken welke goodie bij jou past. Bij het uitzoeken van een relatiegeschenk denk je als eerst aan je eigen doelgroep. Je gaat geen aanstekers uitdelen op een beurs tegen roken. Maar wat vervolgens vaak vergeten wordt is de vraag: past het relatiegeschenk wel bij mijn bedrijf?

Mensen zijn gevoelig voor marketing die niet klopt. De verkeerde giveaway kan dus juist verkeerd uitpakken. Een van de grootste irritaties bij het ontvangen van een relatiegeschenk is dat een bedrijf zich hipper voordoet dan het is. Blijf dus bij jezelf.

Heb jij een bedrijf met een formele uitstraling? Houd je relatiegeschenk dan strak en in formele sfeer, geef bijvoorbeeld een powerbank of gepersonaliseerde visitekaartjeshouders. Heb je een bedrijf dat zich op toerisme richt? Kijk dan eens naar bedrukte zonnebrillen. Zo is er voor elke ondernemer een goodie die past bij je merk, je boodschap en je doelgroep.

Pak écht uit met je merk

De top vijf relatiegeschenken bestaat op dit moment uit pennen, usb-sticks, sleutelhangers en bekers. En die worden weggegeven rond de feestdagen, op beurzen en op evenementen.

Wil jij met kop en schouders boven je concurrentie uitsteken? Kies dan voor iets anders. Verras met een gek moment om iets weg te geven of een goodie die uit de ban springt. Heb je juist een giveaway nodig voor een van de geijkte momenten? Verras dan met een écht originele goodie.

Wat zijn de meest originele relatiegeschenken?

Het is dus niet verkeerd om buiten de populaire momenten om over een goed relatiegeschenk na te denken. Maar wanneer de kerstman in aantocht is en het beursseizoen van start is gegaan, wordt het echt tijd om te werken aan je relatiegeschenk. Wij hebben de tofste giveaways voor je op een rij gezet. Combineer de volgende goodies met een sterke marketingmix en je bent dit jaar verzekerd van trouwe klanten, blije bezoekers en gemotiveerd personeel.

Speakers

De speakeris een van de toppers onder de relatiegeschenken. Hoe tof is het om een relatiegeschenk te ontvangen waar je echt met plezier gebruik van maakt, elke dag weer. Laat speakers bedrukken en je logo staat dagelijks op vele bureaus, keukentafels of stranden voor een goede sfeer te zorgen.

Relatiegeschenk speakers (1)

Oordopjes en Koptelefoons

Gepersonaliseerde oordopjes en koptelefoons zijn origineel, gewild en hip. Op kantoor worden ze dankbaar gebruikt en ook in het openbaar vervoer barst het van de oordopjes en koptelefoons. Oordopjes bedrukken of een koptelefoon maken is ideaal voor gelukkig personeel (denk bijvoorbeeld aan je kerstpakket) en vergroot je naamsbekendheid.

Relatiegeschenk koptelefoon

Powerbanks

Een telefoon, tablet of smartwatch met een lege batterij staat tegenwoordig gelijk aan een ramp. Direct de reden waarom heel veel mensen het huis niet meer uit gaan zonder goede powerbank. Ze zijn zo populair dat je ze overal ziet. Voeg je logo daar aan toe en maak je relaties blij!

Beeld powerbank 1

Zaklampen

Ben je op zoek naar een sprankelend en super origineel relatiegeschenk voor je klanten of personeel? Tast niet langer in het duister! Met bedrukte zaklampen laat jij je licht en logo overal schijnen.

Relatiegeschenk zaklamp

Thermosbekers en thermosflessen

Een thermosfles krijgt je logo waar het normaal gesproken niet gaan kan. Van de trein, naar evenementen, tot aan Winterbergen. Laat een thermosbeker bedrukken, deel ze uit onder je personeel of relaties en houd ze warm.

Relatiegeschenk thermosbekers

Paraplu's

Houd je relaties letterlijk warm en droog en laat een paraplu bedrukken. Iedereen is blij met een paraplu en draagt er graag een bij zich als het regent. Aangezien dit nog wel eens gebeurt in ons land, is je merk vaak zichtbaar in het straatbeeld. Ideaal voor het vergroten van je naamsbekendheid.

Relatiegeschenk paraplu

Een financiële meevaller

In veel gevallen kun je de btw van je relatiegeschenk fiscaal aftrekken. Zolang je de kosten maar onder de 227 euro per ontvanger houdt. Let op! Dit geldt alleen als de giveaway naar je bestaande klanten en/of leveranciers gaat. Een leuke goodie voor je personeel of je potentiele klanten valt gewoon onder je bedrijfskosten.

Heb jij een originele giveaway gecreëerd? Wees niet verlegen en deel hem met ons! Stuur een foto in met #laatzienwiejebent en wie weet levert je goodie ook nog € 100,- drukwerktegoed op.

Happy giving!Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.