Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

secondary skifoto

6 tips voor topfoto’s van je skivakantie

dinsdag 8 januari 2019

De skivakantie staat voor de deur. En aangezien je ook op de piste je smartphone bij je hebt, is dat de perfecte kans om leuke skimomenten te vereeuwigen. De camera van je smartphone is niet zo geavanceerd als een professionele spiegelreflexcamera, maar met onze 6 tips maak jij in no-time prachtige foto’s in de sneeuw!

skicover

Overbelicht

Belichting is een belangrijk aspect bij het fotograferen in de sneeuw. Je hebt misschien al gemerkt dat sneeuw vaak blauw lijkt op de foto, of dat de foto te donker is. Door al het wit van de sneeuw denkt de lichtmeter in je smartphone dat het lichter is dan daadwerkelijk het geval is. Om dat te compenseren moet je overbelichten. Op je smartphone doe je dat door de focus te leggen op een donker oppervlak. Dit doe je door je scherm aan te raken op de plek waar je de focus wil leggen.

Gebruik apps

Om je foto’s op een eenvoudige en snelle manier bij te werken zijn er verschillende gratis apps beschikbaar. Stel met een vingerknip de witbalans bij, voeg een filter toe en nog veel meer. Een goed startpunt hiervoor is Snapseed (Android en Apple App Store). Ben je bereid om iets te betalen, dan zijn Procam 7 en Proshot ook uitstekende keuzes.

Niet flitsen in de sneeuw

Zet je flits af als het sneeuwt. Het licht van je flits weerkaatst op de vele sneeuwvlokjes, en die zie je dan ieder afzonderlijk op je foto. Zonde, want dit leidt natuurlijk af van wat je echt wilt fotograferen: die coole afdaling, het toffe gezelschap waarmee je bent, of die geweldige dennenboom.

Blog skifoto beeld-flits

Hou je oortjes op zak

Een goede tip voor diegenen die moeite hebben bij het nemen van een onbewogen foto; hou je oortjes op zak. Niet alleen om muziek te luisteren, ook om ze te gebruiken als een zelfontspanner. Op de meeste modellen gebruik je de volumeknop als ontspanknop voor de camera. Hou de knop langer ingedrukt om meerdere foto’s na elkaar te maken.

Creëer diepte in je foto

Een goed verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Bij foto’s is het niet anders: een goede afbeelding heeft iets in de voorgrond, iets in het midden en de achtergrond. Zo breng je diepte aan in een foto, die anders nogal tweedimensionaal is. In dit voorbeeld zie je een boom op de voorgrond, die voor het gevoel van diepte zorgt.

Blog skifoto beeld-diepte

Verwen jezelf met gadgets

Je kunt verschillende gadgets gebruiken om nog betere foto’s te nemen met je smartphone. Denk aan een selfiestick, statief(je) of een opzetlens. Met het statief zorg je ervoor dat je foto’s stabiel getrokken worden, terwijl een opzetlens voor ander perspectief zorgt. Selfiesticks gebruik je voor de fun en actiefoto’s!

Blog skifoto beeld-gadget

Ook geprikkeld om er even tussenuit te zijn en in volle vaart de berg af te scheuren? Waar je ook gaat skiën of snowboarden: geniet ervan en leg memorabele momenten vast op foto! Pas onze tips toe en je foto’s zijn klaar om afgeprint te worden op een canvas, plexiglas of poster. Zo geniet je nadien nog lang na van je moves in de sneeuw!Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.