rijvoor-winkel-secondary

Creatief klanten werven: offline opvallen in een online wereld

dinsdag 16 april 2019

Zit ondernemen in je bloed? Dan weet je dat het niet altijd even makkelijk is. Je hebt genoeg klanten nodig om de kosten te dekken en het liefst hou je iets over voor wat brood op tafel. Daarvoor moet je voldoende onderscheidend zijn en creatief klanten werven. Zoekwoordonderzoeken en manipulatie van algoritmen zijn tegenwoordig zo’n beetje onmisbaar voor de online vindbaarheid van je bedrijf. Precies waarom veel ondernemers vergeten hun gezicht te laten zien in ‘de echte wereld’. In dit blog laten wij je zien hoe jij je onderscheidt van je concurrentie met offline reclame.

“Wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijvend onderscheiden.” – Coco Chanel

Klanten werven via Facebook! Dat is wat ondernemers roepen wanneer wij vragen naar hun favoriete advertentiekanaal. Tuurlijk, bijna iedereen bevindt zich op het sociale netwerk en je concurrentie adverteert daar ook. Maar wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijvend onderscheiden. Onderscheiden en daardoor opvallen kan makkelijk met offline reclame zoals buitenreclame. Het welbekende medium is nog altijd superactueel en even onmisbaar.

ibm-smarter-cities-2-blog IBM gaat creatief om met bedrukt plaatmateriaal, in dit geval met de vorm van een luifel. Mensen stoppen om te schuilen voor de regen en staan letterlijk stil bij boodschap van IBM.

Zichtbaarheid van je bedrijf

Wanneer je reclame toepast in een stad is je bedrijf direct zichtbaar voor een groot publiek. Het verschil met internet is dat je boodschap continu zichtbaar is. Advertenties op internet worden gesegmenteerd waardoor je advertenties alleen aan bepaalde doelgroepen op bepaalde momenten getoond worden. Combineer je reclame met een originele flyeractie in de stad en je bedrijf is overal zichtbaar.

ibm-smarter-cities-1-blog

Onderschrift: IBM draait de rollen vervolgens om en creëert zo een zitbank. Wederom stoppen mensen bij het bord voor hun gemak, maar komen zo wel in aanraking met IBM. Op het reclamebord staat een oproep om de ervaring met het bankje te delen. Zo zetten zij de offline actie verder door op social media.

Vergroot je bereik

Het grote voordeel van een groot reclamebord op een goede locatie, is dat iedere passant je merk ziet. Je online advertenties bereiken je potentiële klanten alleen op basis van zoekgedrag, algoritmen en big data. Met offline reclame midden in de stad is je merk 24 uur per dag zichtbaar in het straatbeeld.

cola-blog Duizenden mensen passeren dit metrostation dagelijks, en Coca-Cola weet als geen ander hoe je hier posters creatief toepast.

Onderscheid je van je concurrentie

De meeste bedrijven richten zich tegenwoordig alleen nog op online adverteren. Ontwerp een origineel en opvallend reclamebord, plaats hem op een zichtbare plek en de kans is groot dat je meer gezien wordt. Zo ben je de concurrentie een stap voor en is je merk altijd “top of mind”. Jezelf écht onderscheiden van de rest doe je natuurlijk met een opvallend ontwerp. Zorg ervoor dat mensen stoppen en letterlijk bij je boodschap stilstaan.

australian-childhood-foundation invisible Stopchildabusenow.com plaatst creatieve buitenreclame met een boodschap die blijft hangen.

Bereik je doelgroep

Wanneer je via internet adverteert, kies je zorgvuldig waar je dit doet. Dat is voor offline reclame niet anders. Wanneer je weet waar jouw doelgroep zich bevindt, plaats je daar bijvoorbeeld een enorme poster. Zo zien je potentiële klanten je merk elke dag weer voorbij komen.

Hoe creëer ik opvallende uitingen met buitenreclame?

De boodschap en de uitstraling van je offline reclame is minstens zo belangrijk als het type reclame en de locatie daarvan. Creativiteit zorgt voor onderscheid en dat is wat je wil: opvallen! Heb je ideeën nodig voor het creëren van opvallende buitenreclame? Wij hebben nog meer inspirerende reclameborden en voorbeelden van onze klanten voor je op een rij gezet op onze Pinterestpagina!

Heb je al een opvallend ontwerp klaarstaan? Kies het materiaal van je buitenreclame zorgvuldig. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de plek waar de buitenreclame komt te hangen. Hangt je reclamebord bijvoorbeeld veel in de zon? Laat hem dan afwerken met een laminaat. Zo bescherm je de bedrukking tegen alle weersomstandigheden. Heb jij uiteindelijk waanzinnige buitenreclame geplaatst? Deel het met ons!Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.