De feestdagen zijn druk, zeker voor onze bezorgers. Wil je ze een beetje helpen? Bestel je drukwerk voor december op tijd. Samen maken we er een mooie maand van!

Wat is het verband tussen schoenen en koraal?

Lina Janssen plaatste dit bericht in Design

We hebben er lang naar uitgezien, maar eindelijk is het zover: Pantone heeft de kleur van komend jaar bekendgemaakt. Eindelijk kunnen we aan de slag met de update van onze huisstijl. En de kleur is drumroll … Living Coral. Deze warme kleur is levendig en komt tegelijk rustig over. Geef je huisstijl, logo en al je ontwerpen dit jaar extra aandacht zonder dat je erom moet schreeuwen. Met de nieuwe Pantone-kleur van het jaar oogt je merk up to date. Je gaat hip en jong het nieuwe jaar in met het speelse en toch strakke 16-1546.

PMS 16-1546 staat voor de kleur Living Coral en is volgens Pantone de kleur van 2019. Zelf zegt Pantone:

Vibrant, yet mellow PANTONE 16-1546 Living Coral embraces us with warmth and nourishment to provide comfort and buoyancy in our continually shifting environment.

Pantone-color-of-the-year-2019 featured-1

Pantone 16-1546 weerspiegelt de onbezorgde houding van koraal. Koraal creëert een wereld voor zichzelf. Het groeit onbezorgd (tussen het plastic) onder water. Afgezonderd van de rest van de wereld bouwt het zonder haast verder. Laagje voor laagje groeit het koraal, zonder zorgen over de toekomst, bouwend op het succes van het verleden. Geen zorgen voor morgen, maar genieten van vandaag met vreugde, rust en net iets te warm water.

De Pantone 16-1546 is volgens de kleurmenger een reactie op deze levendige tijd. Waar we constant beïnvloed worden door allerlei informatie om ons heen en we ons het liefst storten op onze eigen informatievoorziening via onze smartphone, komen we tot rust met deze koraalkleur. De kleur is hartelijk en toch bescheiden. Geef je bedrijf een moderne uitstraling met de nieuwe Pantone-kleur

Toepassingen Pantone-kleur van het jaar 2019

Een kleur komt pas tot leven als je hem gebruikt. Deze ontwerper zijn er vast mee aan de slag gegaan

Marc Jacobs

Tijdens de Fashion Week in New York toonde ontwerper Marc Jacobs zijn gevoel voor trends. Met zijn extreem bonte jas hoef je niet bang te zijn voor de kou en je valt zeker niet buiten de boot met de bekroonde Pantone-kleur.

Pantone-color-of-the-year-2019 featured-5

Hip opgemaakt met Butter London

Als de partner van Pantone lanceerde Butter Londen haar nieuwe lijn beautyproducten. Met koraalkleurige nagellak, lippenstift en oogschaduw in drie varianten maak jij jezelf de koningin van 2019.

Pantone-color-of-the-year-2019 featured-4

Yahoo Lifestyle

Yahoo Lifestyle leefde zich uit met mode-ideeën en kwam onder andere met de pump. Een makkelijke manier om je neutrale outfit wat kleur te geven.

Pantone-color-of-the-year-2019 featured-7

Pantone

Natuurlijk mag Pantone niet in dit rijtje ontbreken. De inktmaker heeft zijn webshop geüpdatet met onder andere deze mok.

Pantone-color-of-the-year-2019 featured-6

Zelf aan de slag met de Pantone-kleur van het jaar

Na al die creatieve uitingen kun je ook zelf aan de. We zetten wat ideeën voor je op een rijtje.

Kleur je gadgets met Living Coral

Living Coral kleurt mooi op alledaagse gebruiksvoorwerpen. Kleur bijvoorbeeld je waterflesjes met deze bruisende kleur. Gebruik je telefoon onbezorgd met een koraalkleurig hoesje. Bij de tijd met je horlogebandje. Berg je pasjes veilig op in een stijlvolle portemonnee. Ben jij knallend aanwezig met je hippe speakers? Maak je gadgets hip met Pantone 16-1546.

Pantone-color-of-the-year-2019 featured-2

Verrassend bezield met kunstzinnig koraal

Met Pantone 16-1546 creëer je de mooiste afbeeldingen. Maak kaarten, tekeningen en schilderijen met een natuurlijke uitstraling. Deze energieke kleur brengt je ontwerpen tot leven.

Pantone 16-1546 in je huisstijl

Geef je huisstijl een update en toon dat je helemaal bij de tijd bent met de Pantone-kleur van 2019. Met een likje verf met de nieuwe Pantone-kleur ben jij klaar voor het nieuwe jaar.

De kleur van het jaar in je Pantone-kleurenwaaier

De Pantone-kleur van dit jaar vind je niet zomaar in elke waaier. Kijk in de Fashion home + Interiors Chip set voor de exacte kleur. Als interieurspecialist heb je die vast al in huis. Voor drukwerk vind je deze kleur in de Formula Guide Solid coated series als Pantone 2345 C.

En? Wat vind jij van de nieuwe kleur van het jaar? Ben jij geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan? Laat ons je voorbeeld zien in de comments!