Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

secondary pantonekleur 2021

Waarom Pantone niet één maar twee kleuren kiest als Pantone Color of the Year 2021

woensdag 9 december 2020

In een jaar als 2020 met weinig leuke vooruitzichten, konden we niet anders dan nog harder aftellen naar de bekendmaking van de Pantone kleur van het jaar. En dat wachten werd dubbel en dik beloond. Want deze keer krijgen we verrassend genoeg niet één maar twee kleuren als winnaar. Twee kleuren die samenkomen en elkaar ondersteunen. Maak in dit blog kennis met Pantone 17-5104 Ultimate Gray + Pantone 13-0647 Illuminating, de Pantone Colors of the Year 2021!

Een gebalanceerd huwelijk van twee kleuren die samen en boodschap van kracht een hoop brengen. Zo beschrijft Pantone hun keuze. Het vrolijke geel brengt levendigheid maar ook warmte en energie. Het grijs staat symbool voor betrouwbaarheid en veerkrachtigheid en brengt de nodige rust en kalmte. Actueler kan het natuurlijk niet, want als je ’t ons vraagt beschrijft dat perfect wat we nodig hebben voor 2021!

featured pantonekleur-2021-2

Toepassingen Pantone 17-5104 Ultimate Gray + Pantone 13-0647 Illuminating

Die kleurencombinatie mag dan wel helemaal omschrijven wat we mentaal nodig hebben komende tijd, maar is het ook een beetje bruikbaar? Jazeker! Het warme geel in combinatie met het wat koelere grijs, is een echte eyecatcher en multi-inzetbaar.

featured pantonekleur-2021-4

De kleuren doen wat denken aan de zachte pasteltinten en colourblocking, tegenwoordig erg trending in de fashionwereld. Wat dacht je van een paar sneakers of een warme sjaal in deze trendkleuren? Maar ook in andere toepassingen komen de kleuren mooi uit de verf. Het is de perfecte kleurcombinatie om sfeer te brengen in een interieur. Denk aan gele accentmuren met grijze toetsen en accessoires.

En ook voor jouw bedrijfscommunicatie werken de kleuren prima. Het uitnodigende geel met het rustige grijs stralen vertrouwen uit en kan je dus perfect in jouw huisstijldrukwerk gebruiken.

featured pantonekleur-2021-5

En, last but not least, ook dit jaar mag de Pantone-mok natuurlijk niet in je collectie ontbreken!

Ultimate Gray en Illuminating in je kleurenwaaier

featured pantonekleur-2021-3 De Pantone-kleuren van dit jaar vind je niet zomaar in elke Pantone-waaier terug. Kijk in de Fashion home + Interiors Chip set voor de exacte kleur. Heb je die niet in huis? Dan vind je de kleuren ook terug in de Formula Guide Solid coated series, onder Pantone Cool Gray 7 C (Ultimate Gray) en 106 C (Illuminating).

En? Wat vind jij van de nieuwe kleur van het jaar? Ben jij geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan? Laat ons je voorbeeld zien in de comment of gebruik #laatzienwiejebent op social media. We zijn benieuwd!


  1. #Pantone
  2. #Kleuren
  3. #Kleurenwaaier

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.