secondary kalender-voorbeelden

Tijd voor een nieuw jaar: 19 voorbeelden & gratis templates voor je kalender 2021

maandag 12 oktober 2020

De meningen over 2020 zijn duidelijk: hoog tijd voor een nieuw jaar. Stel je vizier scherp op het volgende jaar en begin nu al met het ontwerp voor je kalenders voor 2021. Wij katapulteren je het nieuwe jaar in met 19 keer kalenderinspiratie en gratis kalendertemplates.

Een nieuw jaar voelt vaak als een nieuwe start. We kunnen ons zo voorstellen dat je daar best behoefte aan hebt voor 2021. Laten we daar niet te veel woorden aan verspillen en je inspiratie vast een boost geven met deze 19 stralende kalendervoorbeelden. En wil je direct aan de slag met de gratis templates? Scroll dan even door naar beneden.

1. Strakke bureaukalender

kalender-voorbeelden-1 Strak en zakelijk en toch een trendy eyecatcher. De geometrische vormen gecombineerd met het geel en de vrolijke foto maken dit een ontwerp dat in elk kantoor goed op ieder bureau staat.

2. Speels met stippen

kalender-voorbeelden-2 De functie van een kalender is best duidelijk: je telt er de dagen van een maand mee. En dat kan op verschillende manieren. Dit is een van de leukste manieren: plak op elke dag een ronde sticker en langzaam ontstaat er een kleurrijke illustratie van een dier.

3. Kalme hangkalender

kalender-voorbeelden-3 Dit ontwerp voor een hangkalender kalmeert direct. De warme aardtonen beelden op een wat abstracte manier modellen en landschappen uit. Hier valt genoeg te zien, zonder dat het afleidt.

4. Patronen

kalender-voorbeelden-4 Patronen zijn steeds herhalende kleine illustraties. En ondanks die herhaling, zijn de meeste patronen erg spannend. Ritmisch, speels, kleurrijk. Geef elke maand een beetje ritme met dit idee voor een hangkalender met patronen.

5. Waterverfillustraties

kalender-voorbeelden-5 Elke maand iets moois om naar te kijken. Dat hang je aan de wand met deze muurkalender vol waterverfillustraties.

6. Motivatie

kalender-voorbeelden-6 Pluk de dag. Maar dan de maand. En iets origineler. Deze kalender staat vol motiverende spreuken die je helpen van elke maand een topmaand te maken.

7. Elke maand ruimte voor ene quote

kalender-voorbeelden-7 Deze kalender neemt graag de ruimte. Voor zijn belangrijkste functie: jouw vertellen wat de datum is. En voor een fijne quote aan de linkerzijde. In dit voorbeeld komt dat prachtig samen in een design wat de nadruk legt op typografie.

8. Pantone pixels

kalender-voorbeelden-8 Beeld op je scherm is niets meer dan een verzameling gekleurde vierkantjes. Hoe meer vierkantjes, hoe scherper dat beeld. Een mooi startpunt voor een kalenderdesign. Combineer dat met die gekleurde vierkantjes van Pantone en je hebt een eyecatching muurkalender te pakken.

9. Zwart-wit patronen

kalender-voorbeelden-9 Een paar voorbeelden geleden kon je al zien dat patronen het erg goed doen op kalenders. Hier doen we dat nog eens dunnetjes over, maar dan zonder kleur. Nog rustiger, en misschien past dit nog beter bij jouw interieur. Bonuspunten voor wie het gebruikte alfabet goed raadt.

10. Monochromatisch

kalender-voorbeelden-10 Eén kleur, vanaf de lichtste variant tot en met de donkerste: dat is monochromatisch. En in deze kalender is dat heel gaaf toegepast. Alleen in varianten van hetzelfde rood zie je verschillende trendy elementen bij elkaar gebracht op deze kalender.

11. Wit op blauw

kalender-voorbeelden-11 Neem eens een andere basiskleur dat wit en draai de boel om. Dat heeft de ontwerper van deze kalender ook gedaan door eerst maar eens met blauw te beginnen. Vervolgens heeft hij of zij en prachtige illustraties in het wit opgetekend.

12. Prettig pastel

kalender-voorbeelden-12 Je hoeft het niet erg ingewikkeld te maken om een smaakvol design te maken. Dit is daar een goed voorbeeld van. Per maand heeft de ontwerper gekozen voor een roze of groene pastelkleur. Dat levert een smaakvolle en kalme kalender op.

13. Gedetailleerde illustraties

kalender-voorbeelden-13 Er is veel te zeggen voor een kalm ontwerp, maar gedetailleerde illustraties mogen er ook zijn. Zoals deze. In deze illustratie van een straat in Hong Kong valt zoveel te ontdekken dat je er een maand lang naar kunt kijken.

14. In een oogopslag

kalender-voorbeelden-14 Als je bureaukalender vooral functioneel moet zijn, is dit voorbeeld een goed uitgangspunt. In de huisstijlkleur van het bedrijf staan de maand en het jaar aan de linkerzijde. De rechterkant is gereserveerd voor de dagen van de maand.

15. Kleuren en seizoenen

kalender-voorbeelden-15 Mijn favoriete seizoen is de herfst. De verkleurende bladeren van bomen en het zonlicht dat steeds gloedvoller over het landschap strijkt geven me een heerlijk warm gevoel vanbinnen. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen kleuren en gevoel. Deze kalender laat dat op prachtige wijze per maand zien.

16. Sterrenbeelden

kalender-voorbeelden-16 Wat heeft 2021 voor jou in petto? Als je gelooft in horoscopen, kun je het misschien afleiden uit deze sterrenbeelden. En ook als je daar niet aan doet, is dit nog steeds een gaaf idee voor een kalender om aan je muur te hangen.

17. Eenvoud

kalender-voorbeelden-17 Geen ruimte voor poespas aan jouw muur? Hou het interieur strak en modern met dit kalenderidee. Een kleur, de maand en de dagen. Meer is er niet nodig op een kalender en meer is er dan ook niet op dit voorbeeld te zien.

18. Modern & abstract

kalender-voorbeelden-18 Een trendy bureaukalender in zachte kleuren en spetterende illustraties: deze datumaanduider trekt 365 dagen per jaar je aandacht.

19. Stabiel zwieren

kalender-voorbeelden-19 Zwier met zelfvertrouwen het jaar door met dit stijlvolle ontwerp voor een maandplanner. Je staat een stuk steviger in je schoenen als je weet wat de dag je brengt en helemaal als je dat zelfs al op maandniveau kunt voorbereiden.

Gratis templates voor kalenders

featured kalender-voorbeelden Een kalender maken is een mooie ontwerpklus. Maar kan ook wat vervelend zijn. Want 365 dagen in de juiste maand met de juiste dag uittypen in InDesign... We kunnen ons voorstellen dat je daar niet echt je creativiteit in kwijt kunt.

Het vervelende werk hebben wij vast voor je gedaan: download hier gratis templates voor verschillende kalenders waar we de data vast voor je ingevuld hebben. Een gratis kalender template is een mooi startpunt voor je eigen kalender!


  1. #Inspiratie

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.