Untitled-2

Originele kerstkaarten drukken: steel de show met luxe papiersoorten

woensdag 25 november 2020

Je papierkeuze kan een bijzondere of juist functionele rol spelen bij het drukken van je zakelijke kerstkaarten. Het bepaalt de look en feel van je eindproduct. Beleving is een belangrijke factor bij het kiezen van je papier. Wanneer je ontvanger de kerstkaart in handen houdt, kan hij verrast worden door reliëf, glans of een superzachte papiersoort. Afhankelijk van je doel kies je het materiaal. Ga je voor extra soft, metallic, aquarel of kraft? In dit blog vertel ik je meer over de eigenschappen van deze luxe papiersoorten.

De keuze voor je papier is echt een designkeuze: wat wil jij uitstralen met je ontwerp? Denk ook goed na over welke kleuren je op welke papiersoort drukt. Extra soft is bijvoorbeeld een papiersoort die je voornamelijk met zwart moet bedrukken. En aquarel is zeer geschikt voor pasteltinten. Houd hier rekening mee in je ontwerp. Hieronder vertel ik je alles over de eigenschappen van onze nieuwe luxe papiersoorten, zodat jij de perfecte keuze kunt maken bij het maken van je kerstkaarten.

Luxe papiersoorten voor luxe kerstkaarten

Kraft

kraft Kraft is een zware papiersoort en bruin van kleur. Het papier oogt wat grof en heeft een voelbare vezelstructuur. Kraftpapier is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Donkere kleuren komen het beste uit op dit papier. Houd er wel rekening mee dat kleuren donkerder uitvallen dan in je ontwerp. Pas dus op met sneeuwpoppen op je kerstkaart, want witte kleuren krijgen de kleur van het papier (bruin, dus). Pas sowieso op met lichte kleuren. Het kan zijn dat deze niet goed uitkomen.

  • Gramsgewicht: 280 gram
  • Bedrukking: full color digitaal

Bekijk luxe kerstkaarten

Aquarel

viltmarkering Aquarel is een zeer zware papiersoort met een golvende, oneffen structuur. De kleur van het papier is roomblank. Omdat we witte kleuren in je ontwerp niet afdrukken, krijgen deze de kleur van het papier. Aquarel heeft de feel van geschept papier, wat zorgt voor een klassieke uitstraling. Aquarel is zeer geschikt voor pasteltinten en heeft een hoge kleurechtheid. Ook heldere kleuren kunnen gedrukt worden op deze kaart.

  • Gramsgewicht: 350 gram
  • Bedrukking: full color digitaal

Bekijk luxe kerstkaarten

Extra soft rood

soft-red Extra soft papier is zeer geschikt voor een ingetogen design. De kerstkaart heeft een superzachte, fluweelachtige touch. De donkerrode kleur oogt kerstig. Let erop dat je dit papier voornamelijk met zwart bedrukt. Andere kleuren vallen vaak roodachtig uit.

  • Gramsgewicht: 270 grams
  • Bedrukking: full color digitaal

Bekijk luxe kerstkaarten

Metallic

goud Als je je ontwerp echt wil laten knallen, ga je voor een metallic kerstkaart. Kies voor de kleuren goud, ice of zilver. Het papier is glanzend en heeft een feestelijke, champagne-achtige look. Als je voor ice kiest, spatten de kleuren van je papier. Houd er bij gold rekening mee dat de kleuren donker uitvallen. Op zilver vallen groen, blauw, roze en geel fletser uit. Witte kleuren krijgen de kleur van het papier.

  • Gramsgewicht: 300 gram
  • Bedrukking: full color digitaal

Bekijk luxe kerstkaarten

Environment papiersoorten

Verstuur dit jaar eens een duurzame kerstgroet, met onze Environment papierlijn. De Environment-papieren zijn alle drie gemaakt van minimaal 30% gerecyclede vezels en hebben een zware kwaliteit met hun gewicht van 270 grams. Je kunt kiezen uit drie varianten: wit, berk of kraft.

  • Gramsgewicht: 270 gram
  • Bedrukking: full color digitaal

eco

Bekijk luxe kerstkaarten

#laatzienwiejebent

Om de beleving écht af te maken, zorg je ervoor dat je envelop matcht bij je luxe kerstkaart. Ga voor metallic, gekleurde of kraft enveloppen. Of misschien past een sneeuwwitte envelop wel heel goed bij je ontwerp. Heb jij een bijzondere kerstkaart ontworpen? Deel hem in de comments of op social media met de #laatzienwiejebent. We zijn benieuwd!


  1. #Kerst
  2. #Papier
  3. #Papiersoorten

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.