Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

secondary opvallende buitenreclame

41x buitenreclame waarvoor je graag in de file staat

vrijdag 13 maart 2020

Opvallen of omvallen. Als reclamemaker wil je dat wat je maakt gezien wordt. In dit blog laat ik je een aantal inspirerende voorbeelden zien van outdoor advertising waar je niet omheen kan.

1. Steek er boven uit

20outdoor featured1 Laat je print letterlijk van je banieren aflopen door de lantaarnpaal te beplakken met stickervinyl. Zo geef je je boodschap nóg meer aandacht.

2. Relatietherapie

20outdoor featured2 Gebruik twee posters om je boodschap meer kracht en schwung mee te geven.

3. Buiten de kaders

20outdoor featured3 Om meer dynamiek en beleving te creëren plaats je je reclameborden letterlijk buiten de kaders.

4. Klein bord, grote boodschap

20outdoor featured5new smart Overdrijven is één van de ingrediënten van reclame. Breng groot nieuws met kleine naambordjes.

5. Indruk maken

20outdoor featured5 Je eigen anamorfose maken en drukken op vloerstickers.

6. Altijd verse pasta

20outdoor featured6 Maak creatief gebruik van je Abri posters en laat deze buiten de lijntjes lopen met stroken gemaakt van een spandoek

7. Maak wachten leuk

20outdoor featured7new skilift Met fotobehang en vloerstickers waan je je al snel in een andere wereld.

8. Parkeren waar je wilt

20outdoor featured8 Maak je publiek duidelijk dat jouw auto veel meer kan, doe het met bedrukt tape.

9. Een extra aanvulling

20outdoor featured9 Voeg een vlaggendoek toe aan je buitenreclame zodat de wind er wat aandacht op kan blazen.

10. 's Werelds beste poster

20outdoor featured10 Een demonstratie is één van de meest effectieve vormen van reclame. Gebruik interactie en laat je publiek het product echt ervaren, in combinatie met je poster of spandoek

11. Jij bent de beste

20outdoor featured11 Steek met kop en schouders boven je concurrentie uit! Met een reclamebord laat je zien dat jij met het minimale een maximale boodschap kan creëren.

12. Een manier van kijken

20outdoor featured12 Blaas je bezoekers en je klanten omver met anamorfose mapping in ruimtes of gebouwen.

13. Ingeroosterd

20outdoor featured13 Bij guerilla marketing gebruik je de omgeving op een slimme en creatieve manier.

14. Vlekken verwijder je met…

20outdoor featured244 Ariel Eeww, een vlek! Eeuoww…die vlek beweegt? Oh, de vlek is weg! Ariel bereikt hier een slimme optische illusie door een contourgesneden vlek tactisch voor hun billboard te plaatsen.

15. Bekijk het van beide kanten

20outdoor featured22new BBC Elk verhaal heeft meer dan één kant. Nieuwszender BBC World weet dat als geen ander. En dat is precies wat ze met dit om een hoek gevouwen spandoek laten zien.

16. Sunvertising

20outdoor featured16 Laat de zon voor je spreken met vormgesneden reclameborden

17. Reclame is: dingen opblazen

20outdoor featured17 Deze poster vertelt iets over de nieuwe zoom functies van de camera.

18. Blijf hangen

20outdoor featured18 Een extra toevoeging van stickervinyl doet denken dat deze poster met tape vastgeplakt zit.

19. Pauze!

20outdoor featured19 Deze afzender heeft het goed voor elkaar in de markt. Je ziet geen logo maar jij weet precies van wie deze poster is.

20. Zo wit als sneeuw

20outdoor featured20 Een antiroos reclameposter gebruikt heel doeltreffend het seizoen om de boodschap helder te maken. Zou het als sneeuw voor de zon verdwijnen?

21. Grootformaat of handformaat?

20outdoor featured27 Grootformaat stickers zijn een prachtige manier om te spelen met perspectief. Dat hoef je speelgoedautootjesmaker Matchbox niet te vertellen: zelfs een Kever past in de palm van je hand.

22. Lichter met minder calorieën

20outdoor featured28 SugarFree Minder suiker en minder calorieën betekenen een lichtere aanslag op de weegschaal. Dat laat dit spandoek met daarin verstopte ballonnen wel erg goed zien!

23. Vind de baan die past

20outdoor featured24 verkeerde baan Je hoort het vaak zat: dat mensen vastzitten in een baan die ze niet tof vinden. Deze Duitse banenzoeksite beeldt dat erg gaaf uit met grootformaat stickers op verrassende plekken.

24. Carriére maken ten koste van alles?

20outdoor featured30-werkgever De toeren die je soms moet uithalen om het beste uit je baan te halen… Dat hoeft niet langer, volgens Jobsintown.de. En ze gebruiken een flink spandoek om hun punt luid en duidelijk te maken.

25. The Final Cut

20outdoor featured25 killbill De film Kill Bill stond al niet bekend om zijn subtiele bloedgebruik. En deel 2 in deze filmreeks deed niets aan die reputatie af. Dit spandoek (en een paar liter verf) is daar een fijne verwijzing naar.

26. Met de T van…

20outdoor featured29 T Een T-shirt heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. En die vorm hebben de reclamemakers van kledingketen Gap goed gebruikt op dit billboard: honderden T-shirts in de vorm van een…

27. Bestickering die je grijpt

20outdoor featured23 slangbus Een visuele illusie die je bij de strot, eh, bus grijpt. Dat heeft de dierentuin uit Kopenhagen gerealiseerd met de bestickering van deze bus!

28. “Je haar straalt/glanst/gaat onder!”

20outdoor featured26 haarkleur Een natuurlijk haarkleuring die straalt als een zonsondergang. Zie dat maar eens op beeld over te brengen. Lastig, dus deden de makers van deze reclame het andersom: een stuk contourgesneden plaatmateriaal met een uitsparing in de vorm van een dame met een uitstekend kapsel.

29. Sneller dan de concurrent!

20outdoor featured21 fedex In de strijd om de klant, draait alles om snelheid. En FedEx laat met deze bestickerde bus geweldig zien een streepje voor te hebben op hun concurrent.

30. Leren op de schommel

20outdoor featured31 hoek Zelfs in de speeltuin ontkom je er niet aan: natuurkunde. Men neme een stevige duw in de rug, een fijne schommel: en hoppetee: je hebt wat middelpuntvliedende krachten te pakken die je ook nog eens wat bijbrengen over hoeken.

Heb jij zelf ook wel eens creatieve vormen van buitenreclame gebruikt? Laat het dan vooral weten. We zijn erg benieuwd.

31. Reclame met 1.000 stukjes

20outdoor featured-1 Deze puzzelgigant steelt de show bij de sloopwerkzaamheden van een gebouw. Grijp de aandacht met een steigerconstructie met een spandoek daar omheen!

32. Rood merk, groene boodschap

20outdoor featured-2 Naast kauwgom en sigarettenpeukjes zijn blikjes nog altijd een van de grootste problemen van milieuvervuiling. Deze grote poster op een reeks billboards vertelt met herkenbare elementen precies waar je je afval moet laten.

33. Mag het licht aan? / Nachtdienst

20outdoor featured-3 Weerwolven, monsters en vampieren. De nacht is het podium voor deze horrorwezens. De BBC laat met deze spraakmakende reclame weten dat er een nieuwe horrorserie draait. Overdag zijn er tientallen houten staken in het billboard te zien. En ’s nachts verschijnt er een schaduw van een angstaanjagend gezicht van een vampier door een felle spotlight. Op de stoep voor het billboard staat een kastje met een houten staak om de aandacht nog eens extra te trekken.

34. Wonderproduct

20outdoor featured-4- Nederland was helemaal in de ban van deze bijzondere afslankbonen. Helaas was het product niet echt. Het ging om een onderzoek van JCDecaux om aan te tonen dat buitenreclame effectief is. Het eindresultaat? Een Effie-nominatie voor 3.000 posters met een doorklikpercentage van 25%.

35. Brugboodschap

20outdoor featured-5 Eenmalige stunts lijken goed te werken voor het verspreiden van een groene boodschap. Deze tekst van asfaltstickers op een ophaalbrug in Amsterdam zetten mensen tot denken wanneer ze toch even moeten wachten.

36. Blikschade

20outdoor featured-6 Deze bekende leverancier van goudgele rakkers laat op een creatieve manier zien dat rijden onder invloed niet oké is. De reclamezuilen zijn tijdelijk verwisseld voor grote blikvangers om de boodschap nog meer kracht te geven.

37. Dirty Job

20outdoor featured-7 Metro- of treinstations zijn dé plek waar altijd reclameborden of kliklijsten hangen. Deze schoonmaakgigant zag een ludieke manier op zijn boodschap over te brengen. Schroef de reclameborden van de muur en gebruik de achtergebleven viezigheid als je canvas voor de boodschap.

38. Je kunt de pot op!

20outdoor featured-8 Een slimme lokale installatietechnicus heeft een echte eye-catcher van z’n auto gemaakt met autostickers en belettering. Gegarandeerd aandacht als je ‘m voorbij ziet rijden.

39. Keep it clean

20outdoor featured-9 New York in de jaren ’50. Dé periode waar veel grote reclamemakers hun succes hebben gemaakt. Deze grote prullenbakken midden op Time Square laten de inwoners zien hoeveel ze hun stad vervuilden met afval.

40. In de kreukels

20outdoor featured-10 Dit billboard verteld op een creatieve manier met 12 reclameborden dat je bij Mary terecht kunt voor je rugproblemen.

41. Zonder logo

20outdoor featured-11 Nog zo’n persoonlijke favoriet; Hoe simpel (en toch super herkenbaar) wil je het hebben?!

Slim gebruikmaken van je omgeving en je middelen, daar gaat het om! Op welke creatieve manier zet jij buitenreclame in?


  1. #Anamorfose
  2. #Design
  3. #Buitenreclame

Lina Janssen
Lina Janssen

Medewerker marketing

Lees meer van Lina Janssen

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.