secondary kalender-templates

DIY: Ontwerp kalenders zonder gedoe met deze 9 templates

zondag 7 november 2021

Kalenders fleuren niet alleen de wc-deur of de kantine op, ze zijn ook een geweldige weggever! Verras je klanten, relaties of collega’s met een kalender in jouw huisstijl en je bent van januari tot december in beeld. Het ontwerpen van een kalender hebben we je extra makkelijk gemaakt. We hebben namelijk negen gratis templates voor je klaargezet waarmee je supersnel een muurkalender in elkaar zet. Dit zijn ze!

Hoe gebruik je een template?

De negen templates staan klaar in onze online editor. Daarvoor selecteer je eerst alle opties voor je kalender. De templates zijn speciaal gemaakt voor hangende kalenders op A4- of A5-formaat. Om hiermee aan de slag te gaan, volg je deze stappen in het keuzemenu:

 1. Kies bij Kalender voor het type kalender ‘Wire-O met ophanghaakje’.
 2. Kies bij Formaat voor A4 of A5.
 3. Kies bij Bedrukking voor 4/0.
 4. Selecteer bij Materiaal de papiersoort naar keuze.
 5. Kies bij Aantal vellen voor 13 vellen.
 6. Selecteer bij Afwerking de afwerking naar keuze.
 7. Bepaal de oplage en levering. Tip: next-day levering is mogelijk voor kalenders!
 8. Als laatste stap krijg je de vraag: Hoe lever je jouw ontwerp aan? Om gebruik te maken van de templates kies je voor online ontwerpen.
 9. Bij het openen van onze online ontwerptool zie je gelijk het scherm Kies een template. Hier klik je op jouw favoriet.
 10. Upload in het linkermenu je logo en andere assets zoals afbeeldingen. Deze sleep je naar de lege vakjes.
 11. Helemaal tevreden? Aanleveren maar!

Template ‘quote’

In een creatief stijltje kijk je heel de maand naar een korte quote die past bij de tijd van het jaar. En wat dacht je? Januari trappen we natuurlijk af met DREAM BIG! kalender-quote

Template ‘plakboek’

Voor het crafty plakboekeffect hoef je niet zelf aan de gang met glitters, washitape en stickers. Dit template doet het voor je! Voeg je eigen foto’s toe, geef de pagina’s een persoonlijke tekst of maak het interactief met bijvoorbeeld opdrachtjes of challenges voor elke maand. En je kunt er altijd nog ‘in het echt’ op plakken of schrijven.

kalender-plakboek

Template ‘strak’

Dit Mari Kondo-proof template heeft niet meer dan nodig is. Het strakke jasje van deze kalender hoef je alleen nog maar op te fleuren met je eigen logo en foto’s bij elke maand. Je kunt er dus alle kanten mee op.

kalender-strak

Template ‘natuur'

Wist je dat het ontspannend werkt om jezelf te omringen met natuur? Een wandeling in de pauze, een plantje op je bureau, een mooie natuurkalender aan de muur! En het wordt helemaal ontspannen met dit template, want je past ‘m met een paar klikken aan naar jouw stijl.

kalender-natuur

Template ‘simpel’

Hou jij je kalender liever eenvoudig en zonder poespas? Dan is het template Simpel ideaal voor jou. Je voegt er zelf je afbeeldingen aan toe, waarmee je de kalender helemaal je eigen draai geeft. De maanden worden in een sierlijk lettertype weergegeven. Voor de rest is alles aan jou.

kalender-simpel2

Template ‘home is where your heart is’

Dit is veruit het schattigste template van allemaal. Waar je 'm ook ophangt, hij geeft je gegarandeerd een thuisgevoel. De lieflijke illustraties van huisdieren, boeken en zachte zitjes stralen comfort en pure ‘hygge’ uit. Fijn om naar te kijken (en superleuk om cadeau te doen).

kalender-heart

Template ‘seizoen’

Elk jaargetijde heeft zo z’n charme. Een hoopvolle lente, vrolijke zomer, kleurrijke herfst en knusse winter: je ziet ze allemaal terug in dit template. Ook mooi aan dit template is het zachte kleurenpalet met grijs, roze en oranje.

kalender-seizoen

Template ‘bloem’

Zet de bloemetjes buiten met dit fleurige template. Hiermee kijk je elke maand naar een vrolijk boeket, zachte kleuren en een opvallend retro lettertype.

kalender-bloem

Template ‘oranje’

Elke dag is een nieuwe kans om het beste uit jezelf te halen. Met dit template maak je de kalender jouw personal coach! Twaalf maanden lang geeft-ie je steeds een nieuwe motiverende quote. Ook leuk: je hebt ruimte om je eigen afbeeldingen toe te voegen.

kalender-oranje

Template-tip: voeg zelf belangrijke momenten toe

In elk template kun je zelf belangrijke momenten invullen, zoals je bedrijfsjubileum, vette inhakers of de verjaardag van de kantoorhond. Leuk om zo de kalender te personaliseren! Ook hebben we in het template geen feestdagen opgenomen. Je kiest dus zelf welke feestdagen, vrije dagen en vieringen passen bij jouw bedrijf.

Met deze 9 gratis templates ontwerp jij supersnel je eigen kalender. Maar helemaal eigen maak je ‘m door materialen en afwerkingen te kiezen die bij jouw stijl past. Ontdek alle mogelijkheden hier!


 1. #Design
 2. #DIY
 3. #Kerst
 4. #Online ontwerpen

Wout Van Gils

Marketeer

Lees meer van Wout Van Gils

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.