Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

creatools secondary

Creatools: 3 speeltjes die jouw werk leuker en makkelijker maken

zondag 4 november 2018

Van een potlood en de achterkant van een bierviltje tot een Mac met alle opties aangevinkt: er staan jou ontelbare gereedschappen ter beschikking om je creativiteit mee los te laten. Aan die eindeloze lijst voegen wij graag 3 bijzondere gadgets toe.

creatools cover

Creativiteit is iets moois. Want je bent zelf de bron. Al het moois vloeit voort uit jou. De echte creatieveling heeft dus aan een stuk steen en een rotswand genoeg. Toch…? Nou ja, een beetje computer is wel handig. En vooruit: als je daar een mooie Wacom bij hebt, dat maakt de boel wel makkelijker. En een camera? Tja, zo’n wegwerpmodel gaat het niet voor je doen.

Het komt er dus op neer dat jij gewoon gereedschappen nodig hebt die jou je werk het beste laten doen. En hoe specifieker de klus, hoe specifieker het gereedschap. Deze 3 gadgets maken jouw werk leuker én makkelijker.

Freewrite

creatools freewrite

Echte schrijvers hebben echte focus nodig. Zo’n literatuurprijs win je niet zomaar. En die brochure schrijft zich niet vanzelf vol. Voor de echte literatoren, scribenten en essayisten onder ons die absolute Zen nodig hebben, is er de Freewrite. Een apparaat waarop je maar één ding kunt doen: schrijven. Het is net een typemachine, maar dan met een e-ink scherm. Hij kan aan en uit, heeft mechanische toetsen en kost meer dan je zou verwachten voor een machine met deze functies. Met stip op één op mijn verlanglijstje!

Meer info: https://getfreewrite.com/

Spector

creatools spector

Inspiratie is overal. En wanneer je er tegenaan loopt, wil je het vastleggen. Dat kan met een foto. Maar het kan ook beter. Met de Spector, een slimme inspiratievanger. Zet het apparaatje op een vette folder en het herkent het gebruikte lettertype. Hij zet het font zelfs direct in InDesign. En kom je een unieke kleur tegen? Laat de Spector de kleur lezen en voor je het weet Photoshop je ermee. Nog niet te koop, en we kunnen niet wachten tot het zover is.

Meer info: https://www.wired.com/2016/07/clever-tool-like-shazam-fonts-omg-need/

Moleskine Smart Writing Set

creatools moleskine

Hoe leuk die gadgets ook zijn: er gaat maar weinig boven ouderwets pen-papiercontact. Jouw ideeën, direct op papier. Moleskine verdient daar al jaren zijn geld mee met zijn notitieboekjes. De nieuwe Smart Writing Set maakt die ervaring nu digitaal. De set bestaat uit het Paper Tablet notitiebokje, een app en de Pen+. Die pen maakt de set bijzonder: bij de penpunt zit een infraroodcamera die je pennenstreken vastlegt en via Bluetooth verstuurt naar de app. Handig!

Meer info: www.moleskine.com


  1. #Design
  2. #Tools
  3. #Creativiteit

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.