Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen.

9-verschillen-tussen-designers-en-opdrachtgevers-secondary

9 verschillen tussen designers en opdrachtgevers

woensdag 11 januari 2017

Stel je voor. Op zaterdagavond ga je samen lekker uit eten bij een chic restaurant. Je bekijkt de menukaart en bestelt vervolgens de gegrilde langoustines op een courgettetaartje met peultjes en couscous. Wanneer de ober langskomt om je bestelling op te nemen, vraag je “Kan de chef de kreeftjes vooraf eerst even lichtjes insmeren met biologische olijfolie? Dan graag beide kanten exact even lang grillen én van die speciale Noorse viskruiden gebruiken. De peultjes moeten ook nét ietsjes langer dan beetgaar gekookt zijn. Dit alles met drie druppeltjes citroensap als finishing touch. Precies zoals ik het hebben wil. Heerlijk, bedankt!”

Klinkt dat vreemd? Absoluut. Als gast vertrouw je op het vakmanschap uit de keuken. Daar is een studie aan voorafgegaan. Daarom zullen chef-koks ook niet vaak horen hoe zij hun werk precies moeten uitvoeren. Bij designers is dat anders. Design heeft te maken met persoonlijke smaak en gevoel. Als een opdrachtgever een logo of flyer laat ontwerpen, zal het ongetwijfeld wel eens voorkomen dat hij zegt “dat is geen logo, dat is een lettertype,” of “het moet wel strak, probeer het eens met Arial of Times New Roman.” Typische gevalletjes die je als designer liever niet wilt horen. Maar bij een goede samenwerking tussen opdrachtgever en designer zul je een aantal elementen in de gaten moeten houden. Vind de juiste balans tussen uitleggen en luisteren, creativiteit en budget, om het eens met elkaar te worden. Bekijk hieronder hoe tegenstrijdig de werelden van designers en opdrachtgevers kunnen zijn.

1. De tools om mee te werken

photoshop

2. Tekst en opmaak plaatsen

tekstenopmaak

3. Gevoel voor contrast

contrast

4. Keuze van het lettertype

lettertype

5. Bronnen voor beeldmateriaal

camera

6. Verstand van kleuren

kleuren

7. Ruimte voor je boodschap

lessismore

8. De rolverdeling

rolverdeling

9. De verwachtingen

verwachtingen

Ken je zelf nog meer van deze tegenstellingen tussen designers en opdrachtgevers? Deel ze dan in de reacties. Meer van deze voorbeelden? Check 12 dingen die je niet tegen ontwerpers moet zeggen.


  1. #Design

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.
Printdeal.be

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van België, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Printdeal.be

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.