visitekaartje sec

  8 beroemde visitekaartjes – en hun eigenaren

  dinsdag 15 augustus 2017

  Heb je onze blog over de geschiedenis van de visitekaartjes gelezen, en ben je op zoek naar ideeën voor je eigen visitekaartje? Laat je inspireren door deze 8 voorbeelden van beroemdheden!

  Abraham Lincoln

  Visitekaartje-Abraham

  De 16e president van de Verenigde Staten verdiende voor zijn presidentschap de kost als advocaat in de staat Illionois. Dat is alweer een tijdje geleden, en dat zie je aan het visitekaartje zelf: geen telefoonnummer of e-mailadres, maar wel een uitgebreide beschrijving van wat Abe voor je kan betekenen.

  Fidel Castro

  Visitekaartje-Fidel

  Niet alleen democratisch verkozen staatsleiders hadden ervaring als advocaat. Ook Fidel Castro was voor zijn staatsgreep een strafpleiter. Erg succesvol was dat niet. Hij werkte vooral voor de armen. En hoe goed hij het ook bedoelde, rijk werd hij er niet van.

  Bill Gates

  Visitekaartje-Bill

  Ook grote jongens zijn ooit klein begonnen. Dat geldt zelfs voor de rijkste man ter wereld: Microsoft-oprichter Bill Gates. Op zijn visitekaartjes uit de jaren ’70 hield Bill het nog op de wat formelere schrijfwijze van zijn naam.

  Walt Disney

  Visitekaartje-Walt

  De bedenker van de muis met de grote oren had het werk in het begin van zijn carrière niet voor het uitzoeken. Dus prees hij zijn diensten aan met deze visitekaartjes: je kon Disney inhuren voor het tekenen van strips, advertenties en tekenfilms.

  Steve Martin

  Visitekaartje-steve

  Het kaartje van komiek Steve Martin is het bewijs van zelfkennis en bescheidenheid. Nuttige contactinformatie geeft hij niet, wel een bevestiging van je ontmoeting met Martin.

  Larry Page

  Visitekaartje-Larry

  Slimmeriken zijn het wel, de oprichters van Google. Maar van design hadden ze geen kaas gegeten. Of van mooie visitekaartjes. Ondanks dit bedenkelijke visitekaartje, is het nog best wat geworden met dat bedrijfje van ze.

  Mark Zuckerberg

  Visitekaartje-mark

  Dit kaartje laat aan duidelijkheid niets te wensen over: je spreekt met de baas van Facebook, punt uit. De arrogantie die een jonge, succesvolle ondernemer past, spat af van dit kaartje.

  Andy Warhol

  Andy-Warhol-Campbells-Soup-1968-666x1024 Visitekaartje-andy

  Als wereldberoemd popart kunstenaar ben je het aan je stand verplicht om met een opvallend visitekaartje te komen. Daar moest je Andy Warhol niet van overtuigen. Dus kon je rekenen op dit kleine kunstwerkje als je met de artiest gesproken had.

  Presenteer jezelf!

  Elk van deze kaartjes zou van niemand anders kunnen komen. Ze zijn een ultieme uiting van de persoon of het beroep van de persoon. En dat is precies wat een visitekaartje moet doen: jouw beroep en persoonlijkheid overbrengen. Hoe doe jij dat met jouw visitekaartjes?


  1. #Visitekaartjes

  Kevin Metsu

  Content Marketeer

  Lees meer van Kevin Metsu

  Nieuwsbrief
  Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.